Läste på GP:s hemsida nu på morgonen att två cyklister krockade utanför Universeum vid Korsvägen nu på morgonen. Eftersom jag cyklar vid Korsvägen rätt mycket, så kanske jag hade bevittnat det om inte min cykel hade varit på lagning. Visserligen åkte jag buss förbi Korsvägen vid den tidpunkten i morse, men såg inget ändå.
Hur kan då krocken ha ägt rum? Det stod inget om det på GP. Däremot stod det att det skedde utanför Universeum. Mina spekulationer säger att det kan vara en cyklist som kommer från Mölndalshållet (eller tvärtom) som kolliderat med en cyklist som kommer från cykelöverfarten från Eklandagatan. Där har jag märkt att man behöver passa sig ibland.
Här är en repris av min cykelfilm från Korsvägen. Den korsningen jag tänker på ovan cyklar jag förbi exakt 10 sekunder in i klippet.
Hur går det då med min cykel? Jag ringde cykelaffären i går för att kolla läget. Komponenten som saknas till min cykel är tyvärr slut i lager hos cykelaffärens leverantör. De visste inte nu om det skulle ta ett par dagar, eller en eller två veckor till - eller mer. Men jag fick reda på att "det går inte fortare för att du ringer". Kostnaden att åka med Västtrafik är 265 kr i veckan. :/
#1 - - Pär:

Var har du lämnat in din cykel?

#2 - - Stefan:

Olyckan var vid 17 sekunder i videon vid övergångsstället (gick förbi i morse när de nog nyligen krockat för de låg blodiga på marken...Lite konstigt ställe att krocka på då det är sällan man cyklar över det övergångsstället.

#3 - - Gbgcyklaren:

Pär:

Cykelaffären har gjort ett bra jobb tidigare, och jag tror cykeln kommer att vara väldigt bra när jag får den. Nu var det bara otur med leveranstiden. Jag tänkte det vara osagt vilken affär det är. :/ (Bl a på grund att jag gör en anonym blogg.)Stefan:

Okej! Tack för upplysningen. Då cyklade antagligen en av cyklisterna på övergångsstället.

#4 - - Robert:

Hoppas att ingen skadade sig alltför mycket, samt att båda har hem- och olycksfalls försäkring. Cyklar är ju som bekant ej trafikförsäkrade.(visserligen så kan man stämma den vållande själv, men det är omständigt).Själv har jag endast varit med i en cykel olycka. Då jag blev påcyklad bakifrån när jag hade stannat vid rött ljus. "Den dumma cyklisten" tyckte visst att det var OK att cykla med cykel utan bromsanordning (vilket strider mot 4 § 2 kap. Transportstyrelsens föreskrifter

om cyklar, hästfordon och sparkstöttingar;)Det ska visst vara populärt att cykla utan broms för att cykeln är lättare då.

#5 - - Gbgcyklaren:

Ja, bromsarna är ju litegrann det viktigaste. De hydrauliska bromsarna på min rätt så nya cykel fungerar toppen. De slits inte ut lika fort som vajerbromsar.Tack för att du delade med dig av trafikolyckan. Jag har också blivit påkörd av en bil en gång. Ska nog skriva ett blogginlägg om det.