I dag skrev Göteborgs-Posten att polisen skulle ha extra kontroll på om cyklister använde lyse i kvällsmörkret i centrala Göteborg. Jag cyklade genom Brunnsparken och längs Avenyn efter 17-tiden, men såg inte en enda polis. I GP:s artikel finns en omröstning där man får svara på om man brukar använda cykellyse. Hittills har 77 procent av nästan 750 personer svarat att de brukar använda belysning på cykeln. Det låter ändå rätt bra.
Hur som helst, när jag hade runt 1-2 kilometer kvar hem så körde jag på cykelöverfarten runt en rondell. En bilist som skulle svänga ur cirkulationsplatsen lät en cyklist jag mötte passera, men lät inte mig passera. Jag bromsade till, och när jag efteråt skulle sätta fart igen så hade jag alldeles för hög växel så att kedjan gick av. När jag stannade för att kolla läget med cykeln rullade samtidigt ett flertal polisbilar förbi i riktning mot stan. Eftersom jag inte hade alltför lång väg hem, kunde jag halvspringa och även rulla på cykeln vissa bitar. Jag lät dock cykellyset vara tänt (folk som eventuellt hade läst GP:s artikel skulle kanske tro att jag precis hade fått böter för att ha cyklat utan cykellyse, om de var släckta). ;)
Angående kedjan - jag lagade den när jag kom hem. Jag är nybörjare på vissa saker på cykeln. Jag bytte kedja för första gången i mitt liv för ett par månader sedan. Det gick dock åt ett par kedjelås innan jag började få till det, så kedjan var redan från början i något sämre skick på grund av allt mekande. Jag får helt enkelt se det som en övningskedja. Ska snart skaffa en ny. Nu vet jag ju hur man gör.
#1 - - Daniel:

Polisen stod bl.a. vid Vasaplatsen när jag cyklade förbi där. Trevligt inslag i en annars tråkig cykelvardag :)

Svar: Tack!Okej. ;) Jag som hade tänkt briljera med mina lampor. Hoppas det publiceras nåt "resultat" från insatsen.
Gbgcyklaren