För ett par dagar sedan twittrades och bloggades det om en nyanlagd väg där lyktstolparna hade placerats mitt på cykelbanan. Vid i snitt var 118:e meter finns det någon typ av hinder på cykelbanorna som påverkar cyklisters framkomlighet. Det kan vara bommar, stolpar, busshållplatser, räcken med mera.
Jag kikade igenom mina egna cykelfilmer lite snabbt och samlade ihop några klipp med temat skyltar och stolpar. Nedan kommer filmen, och som vanligt så gör kamerans vidvinkel att hastigheten ser högre ut än vad den egentligen är. Visserligen cyklar jag fortare än genomsnittet. (Blogginlägget fortsätter under filmen.)
Jag skyndade på att få klart filmen eftersom jag reser bort imorgon och några dagar framåt till Danmark. Och apropå Danmark... På väg hem från jobbet i dag så cyklade jag förbi Lisebergs VD, som även han kom cyklandes på cykelbanan. Inte så konstigt. Han är ju dansk och har jobbat på Tivoli i Köpenhamn - världens näst bästa cykelstad (efter Amsterdam).
Min ActionCam (en Drift HD) tål vatten. Jag tror till och med den tål en meters djup i vatten. I veckan beställde jag och fick hem ett genomskinligt plastskal som jag lägger kameran i. Med den kan jag ha kameran djupare och längre tid i vattnet. Ska bli spännande att testa nu i sommar.
#1 - - Håkan:

En av de läskigare stolparna jag har haft i min pendlingsväg de senaste åren står inte på cykelbanan men precis bredvid i innerkurvan i en nedförsbacke. Om man tar bron över Hjalmar Brantingsleden vid hållplatsen Frihamnen för att fortsätta över Göta Älvbron så får man passa sig för att luta sig i kurvan. Nu har man satt dit några små reflexer så då är det säkert ok.

Svar: Jag vet preciiiiis vilken stolpe du menar. Och jag stör mig på den också. Det finns en del sådana exempel (det är nog vanligare än att en stolpe står mitt på cykelbanan, vilket faktiskt inte är så vanligt längs de vägar jag cyklar). Jag var väldigt nära att ta med den stolpen du menar i filmen ovan, men med lite tidsbrist så försvann den när jag rensade lite bland klippen. Tar nog med den i nån framtida film, och då liknande exempel. (Gäller bara att leta bland flera tusen korta filmklippp.) ;)
Gbgcyklaren