I maj var jag i Lund ett par dagar. Hotellet jag bodde på lånade ut cyklar gratis till sina gäster, vilket gjorde det smidigt att ta sig de två kilometrarna in till Lunds centrum. Inne i centrum cyklade jag förbi Clemenstorget som hade lite grönsakshandel. Torget utmärktes framför allt av den stora cykelparkeringen, som var fylld till bristningsgränsen. Bilden nedan är från det torget.
Hur ser då Grönsakstorget ut i Göteborg? Bilden nedan tog jag i dag. Också fylld till bristningsgränsen, fast av annan fordonstyp.
Det har pratats om att ta bort bilarna även på Grönsakstorget i Göteborg. Parkeringsplatserna i markplan kring Grönsakstorget och vid Saluhallen planeras flytta ned i ett p-garage under Saluhallen. Nedgrävda parkeringsplatser och parkeringsplatser i p-hus är visserligen extremt dyra jämfört med p-platser i markplan.
#1 - - Edvin:

Mycket talande bilder. Har tidigare bott i Örebro och cykelparkeringarna brukade vara lika fyllda som de i bilderna från Lund.

Välkomnar underjordiska garage, hoppas bara att ytorna från de gamla parkeringsplatserna ersätts med bra cykelparkeringar där man har möjlighet att låsa fast cykelramen.

Svar: Lite sent svar. Man borde se över typen av cykelparkeringarna på många ställen. De där man trycker in framhjulet är inget vidare. Inte bra för däcket, svåra att låsa fast cykeln (vilket underlättar stöld), och ofta rätt så trångt.
Gbgcyklaren