Jag har varit bortrest två helger i rad och haft fullt upp med olika saker under veckodagarna, så det har varken blivit några blogginlägg eller något cykelfilmsredigerande på ett tag. Följ mig gärna på Twitter där jag skriver lite oftare än i bloggen: @gbgcyklaren. Som jag nämnt så har jag ett bildreportage på gång från Mölndalsvägen (inkl Göteborgsvägen och Södra Vägen). Eftersom det är rätt många bilder, så kommer jag att dela upp blogginlägget i två eller fyra delar.
Annat: Nyligen fick jag problem med ena skivbromsen. Bromsbeläggen var helt utslitna, så jag köpte nya. Tidigare har jag fått lite problem med skivbromsarna när jag tagit av hjulen för att exempelvis laga punkteringar. Då har jag lämnat in cykeln till cykelreparatören - det blev för avancerat för mig.
På min gamla cykel hade jag bytt bromsbelägg, men den nya cykeln har hydrauliska bromsar (ej vajer) vilket jag var ovan med. Nu tog jag mig dock tid att verkligen läsa igenom instruktionerna för hur man monterar bromsbeläggen. Ut med de gamla beläggen, in med en skruvmejsel och tryck tillbaka klossarna (eller vad de kallas), in med de nya beläggen, sätt fast hjulet och justera. Det gick mycket smidigare än vad jag vågade räkna med, och resultatet blev bra.
För ett tag sen gick ena växelreglaget sönder. Även det var något nytt och ovant för mig och jag funderade på att lämna in cykeln. Jag beställde dock ett nytt reglage och lyckades få fast det. Fungerar utmärkt nu.
Toppen att lära sig göra allt fler reparationer själv. Cykelreparatören tycker kanske annorlunda. Fast jag hade faktiskt inne cykeln för ett tag sedan för att bland annat byta vevlagret.
#1 - - Per:

Jag vill bara tipsa om Cykelköket, där du får hjälp med att fixa cykeln själv.

Saxat från deras sida, http://www.cykelkoket.org/

Cykelköket är en gratis gör-det-själv-verkstad för alla som behöver laga eller serva sin cykel. Vår ambition är att höja cykelns och cyklandets status, samt fungera som en socialt engagerande mötesplats för cykelintresserade i alla åldrar. Vi håller regelbundet öppet i vår verkstad, samt håller kurser och workshops i cykelmekande.

Svar: Hej! Jag läste om Cykelköket nånstans häromsistens och tyckte det lät som en toppenidé. Tack för påminnelsen.
Gbgcyklaren

#2 - - Mattias B:

Här kommer man ju titta in fler gånger, kul blogg! :-)

//Mattias B

Svar: Tack! Kul att du gillar den. :)
Gbgcyklaren

#3 - - Anonym:

Vill du fortsätta att meka med cykeln så rekommenderar jag Big Blue Book och Bicycle Repair.
http://www.amazon.co.uk/Park-Tool-Blue-Bicycle-Repairs/dp/B00E3CCOCI/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1382027674&sr=1-1&keywords=Big+Blue+book

Tydliga instruktioner och bilder för hur man servar cykeln.

Svar: Tack för tipset!
Gbgcyklaren