I Facebook-gruppen Cykla i Göteborg fördes diskussioner om att gång- och cykelbanan över Marieholmsbron används för transport av bland annat gräsklippare och borstbilar. Gräsklipparna tar upp nästan hela brons bredd.
Även om jag inte har upplevt det själv, har andra i Facebook-gruppen sett bilister köra över bron. Citat från gruppen:
"På Marieholmsbron imorse kom det en röd Volvo körandes. Ställde mig framför för att fråga vad fan bilen gjorde där, föraren gasar då till och försöker köra på mig. Tog tyvärr inte regnumret, så har inte ringt polisen. Men det börjar väl vara dags att den bron bevakas lite av ordningsmakten nu?"
Cyklisten Stefan Manning har också en kamera på sin cykel och filmade en bilist som var på väg i riktning mot bron i rasande fart på cykelbanan. Jag har fått tillåtelse att ha med det filmklippet i min film nedan. Citat från gruppen:
"Här har vi en intelligensbefriad idiot (tautologi?) i en V70 som använder Marieholmsbron som körbana. Kolla in vilken fart han drar iväg med. Nu skall jag knåda till en polisanmälan. En sådan döskalle skall sättas dit - ingen som helst pardon här inte. Jag blir så j-a förbannad!"
Åter till gräsklipparna och borstbilarna. Jag har stött på dessa ett otal gånger och filmat dem. Särskilt otrevligt är det med gräsklipparna som med sina utstickande saxar på sidorna blir så breda att de tar upp nästan hela brons bredd på den smalare delen.
I filmen nedan är att urval klipp med möten av gräsklipparna och borstbilarna. Läs gärna Facebook-diskussionen om detta.
Youtube-länk
Kommentera 2
Visa fler inlägg