Så där ja. Efter ett långt blogg- och cykelfilmsuppehåll är jag nu tillbaka med en ny cykelfilm. Sedan sist har jag gjort annat helt enkelt.
Jag skapade bloggen 2011 för att lägga ut filmer om brister i cykelinfrastrukturen och filmer om olika incidenter i trafiken. Sedan dess har det dykt upp en del Facebook-grupper som också diskuterar cykelinfrastruktur och trafikincidenter. Toppen! tänker jag. Ju fler vi är som diskuterar och rapporterar problem, desto bättre borde det i slutändan bli för oss cyklister.
Bland Facebook-grupperna finns Cykla i Göteborg (2012) och Cyklistbubblan (2013). Båda grupperna har säkert bidragit till att stärka cyklisters röst i samhället.
En annan cykelgrupp på Facebook är Blockerade cykelbanor i Göteborg (2015). Jag har för tre-fyra år sedan lagt ut filmer som visat cykelbanor som varit blockerade på ett eller annat sätt. Här kommer en ny film med både gamla och nya klipp. Det kommer åtminstone två filmer inom kort med fler klipp på samma tema. (Obs: Tänk på att kamerans kraftiga vidvinkel gör att hastigheten ser högre ut än vad den egentligen är.)
Youtube-länk
Jag fick frågan på Twitter om jag nånsin säger till. Det händer, men inte ofta. I den här filmen kan jag bara komma ihåg ett "hallå?". Blockeras cykelbanan stup i kvarten, så orkar man inte riktigt. Ibland markerar jag med att vänta ut istället för att cykla runt. Jag hade funderingar på att säga till oftare och fråga ut den som blockerar och be om ett svar i kameran. När jag cykelpendlar brukar jag dock ofta ha bråttom eftersom jag ska med pendeltåget. Jag brukar inte lägga in samtalstid med "blockerare" i restidsplaneringen.
Kommentera 0
Visa fler inlägg