Under midsommar förra veckan tog jag och en till en liten cykeltur till Gunnebo slott i Mölndal för att få lite midsommarkänslor i form av dans runt stången och folkvimmel och annat. Vädret började kanon.
Längs den smala vägen till bilparkeringen hade man satt upp tillfälliga förbudsskyltar mot att stanna och parkera. Det var dock såpass mycket folk på plats att vägen kantades av mängder av bilar.
På hemvägen började det regna och det blev rätt tajt på vägen. Trafiken slog knut på sig själv. Bilisterna kom varken framåt eller bakåt eftersom körbanan nu bara hade plats med en bil på vissa ställen. Det blev en rätt märklig upplevelse. Det var inga långa köer, men rejält knökat i mitten. Inga av bilisterna i varje ände av kön kunde se vad som hände i mitten, och att det troligtvis krävdes att bilisterna behövde backa tillbaka för att stockningen skulle kunna lösas upp.
Jag cyklade förbi bilköerna. Kanske en del anser att jag skulle stått kvar sist i bilkön. På vissa ställen fick jag ta mig ut i terrängen för att ta mig förbi. Två bilister var snälla och svängde undan något för att släppa förbi mig. Det syns dock inte i bild.
Här kommer filmen. Glad sommar! Men det kommer nog ut lite mer på bloggen under sommaren också.
Kommentera 1
Visa fler inlägg