Under midsommar förra veckan tog jag och en till en liten cykeltur till Gunnebo slott i Mölndal för att få lite midsommarkänslor i form av dans runt stången och folkvimmel och annat. Vädret började kanon.
Längs den smala vägen till bilparkeringen hade man satt upp tillfälliga förbudsskyltar mot att stanna och parkera. Det var dock såpass mycket folk på plats att vägen kantades av mängder av bilar.
På hemvägen började det regna och det blev rätt tajt på vägen. Trafiken slog knut på sig själv. Bilisterna kom varken framåt eller bakåt eftersom körbanan nu bara hade plats med en bil på vissa ställen. Det blev en rätt märklig upplevelse. Det var inga långa köer, men rejält knökat i mitten. Inga av bilisterna i varje ände av kön kunde se vad som hände i mitten, och att det troligtvis krävdes att bilisterna behövde backa tillbaka för att stockningen skulle kunna lösas upp.
Jag cyklade förbi bilköerna. Kanske en del anser att jag skulle stått kvar sist i bilkön. På vissa ställen fick jag ta mig ut i terrängen för att ta mig förbi. Två bilister var snälla och svängde undan något för att släppa förbi mig. Det syns dock inte i bild.
Här kommer filmen. Glad sommar! Men det kommer nog ut lite mer på bloggen under sommaren också.
#1 - - Robert:

Det är förstås inget omkörningsförbjud när det är kö, som många tror. Utan förbjudet är ju att passera heldragen linje, eller annars när det är möte.

Man ser ju ofta motorcyklister, åka förbi en hel kö. Helt okej, då de ej passerar mittlinjen.

(Omkörningsförbjud kan vara beslutat och skyltat med C27, då gäller det förstås.)

Det har hänt att jag har cyklat förbi några köer ibland. Beroende på var jag ska.
En gång så var det dock en taxi som inte gillade det, som åkte ikapp mig senare och körde på mig och smet iväg med med rivstart.

Så man får ju se upp för arga billister. (Undrar om de vet att en sådan gärning kan leda till mordförsök, med fängelse straff, och flertal år utan körkort.) Beroende på vad som händer och om det bedöms vara likgiltighetsuppsåt, (även utan uppsåt, så är ju vållande till annans död inte heller trevligt, även där är körkortet spärrat i något år).
(Det är förstås enbart det värsta som kan hända, vållande till kroppsskada, misshandel finns med).

Undrar hur några tänker där. I Brasilien så skjuter bilister cyklister ibland.

Terräng körningen tror jag är tillåten med cykel, bara man lämnar gående företräde.
Svar: Tack för tips och upplysning. Angående terrängen i filmen så var den för ojämn, så jag ledde cykeln. ;)
Gbgcyklaren