Det händer ibland att jag påbörjar filmer där jag inte blir nöjd med själva filmen eller dess budskap. De brukar jag inte lägga ut. Här kommer dock en av dessa filmer (i brist på annat för tillfället). ;)
Utanför Ullevis sydöstra sida fanns tidigare en stor gräsplätt. Genom gräsplätten kunde cyklister norrifrån se om det kom bilister från väster, och på så vis anpassa sin hastighet där cykelbanan korsar Levgrensvägen. För något år sedan stängslades gräsplätten in. Det gick dock fortfarande att se genom stängslet ifall det kom bilister. Men vid arrangemang sätts en banderoll upp på stängslet. Det gör att man inte kan se bilister som är på väg mot korsningen, vilket i sin tur gör det svårare att anpassa hastigheten inför korsningen så att man kommer fram till den i ett lämpligt ögonblick utan att behöva stanna.
Men: Banderollen kan förstås jämföras med tät bebyggelse med korsningar mellan bebyggelserna. Enda skillnaden i fallet med Ullevi-banderollen är att den ömsom är där och skymmer, ömsom är inte där och inte skymmer. En del trafikanter passerar korsningen som om banderollen inte var där när den är där.
Cyklister har väjningsplikt (än så länge), men en del bilister brukar låta cyklister passera före. Här kommer filmen:
#1 - - Trafikistan:

Om det är förbjudet att parkera inom 10 m från korsning och villaägare åläggs att klippa ner sina häckar, borde kommunen föregå med gott exempel och se till att korsningen inte är skymd av något så onödigt som banderoller. De är ju ändå exponerade i massupplaga på resten av sträckan, så det tillför verkligen inget väsentligt att upprepa den just vid korsningen. Jag tror det är ren tanklöshet parat med att vi inte har någon som kontrollerar den här typen av trafikfarliga arrangemang.

Svar: Det där med 10 meter har jag också funderat på. Jämförelsen med häckar hade jag inte tänkt på, men det stämmer ju också.
Gbgcyklaren

#2 - - Trafikistan:

En intressant aspekt av att hela korsningar är upphöjda är att det blir ett naturligt nedsaktande utan att man behöver bromsa. I nedförsbacken efter korsningen får man tillbaka sin rörelseenergi igen. Men blir det en kö av cyklister, får de bakomvarande en jobbig uppförsbacke när det blir klart för dem att köra. Så det är både plus och minus.

Jag har hört att tunnelbanor, t.ex. den i Stockholm, har lagt stationer högt för att få naturlig hjälp med inbromsning och acceleration.

#3 - - Ingemar, Partille:

När jag cyklar i det området, så tar jag Ågatan mitt emot där du cyklar. --> http://goo.gl/maps/sgvzj och ansluter cykelvägen vid hörnet på brandstationen --> http://goo.gl/maps/mZVAb för vidare färd mot Partille.
Ett fel på cykelban- an/orna vid Levgrensvägen, är att den blir konisk och smalnar av vid kurvan - syns i kartbilden --> http://goo.gl/maps/GxOx6 Vilket kan bli bökigt när det är något evenemang på gång.

Svar: Jag har för vana att cykla på cykelbanan längs Mölndalsån. Kanske testar Ågatan nån gång. Den avsmalnande cykelbanan/gångbanan inne bland träden i kurvan har jag också märkt och tänkt på tidigare. Cyklar där inte så ofta som tur är.
Gbgcyklaren

#4 - - Christer Corneliusson:

Tror att denna banderoll är borta nu :)
såg den inte när jag cyklade förbi förra helgen iaf

Svar: Hej! Vad jag sett så åker den upp lite då och då. Kanske att den är uppe när det är olika arrangemang på Ullevi. När den togs bort första gången så trodde jag nån (läs "cyklist") ;) rivit ner den. Men så kom den upp igen, och åkte ner igen lite då och då.
Gbgcyklaren

#5 - - Trafikistan:

Nu har jag skrivit till den informationsansvarige på Got Event, Mikael Persson, och bett om fri sikt vid hörnet. Min text:

Vid Nya Ullevi finns det ett staket mot cykelbanan längs ån. Det fortsätter sedan utefter Levgrensvägen. Ibland sätter ni upp stora heltäckande banderoller med texten "ULLEVI" på staketet. Av trafiksäkerhetsskäl ber jag er att inte sätta upp några banderoller nära hörnet där bil- och cykelväg korsar varandra. Det skymmer sikten för de korsande trafikanterna.

Frågan har tagits upp till diskussion på http://gbgcyklaren.com/2013/october/film-banderollen-utanfor-ullevi-2.html , och där finns också en film som visar problemet. Notera att den filmen är tagen med vidvinkel, så marginalerna är mindre i verkligheten än vad de kan te sig i filmen.

Skulle det vara så att ni använder banderollerna för att dölja något på området, så ber jag er att ändå lämna hörnet fritt och dra ett extra staket på snedden innanför där ni kan hänga upp banderollerna.

Vänlig hälsning
Rolf Broberg, Trafikistan.se

Svar: (Ursäkta sent svar. Har flyttat nyligen vilket tagit lite tid.) Tack! Ska bli spännande att läsa vad de eventuellt svarar.
Gbgcyklaren