Äntligen en ny cykelfilm. Filmen visar ett antal klipp med springande medtrafikanter - allt från joggare till folk som har bråttom till spårvagnen eller bussen.
Jag har tagit med klipp både där personer springer på gångbana, gc-bana, cykelbana, körbana och gräs. I vissa fall i filmen väljer den som springer att springa på cykelbanan när gångbanan bredvid är helt fri. Jag kan ibland fundera varför. Kanske upplever man det som mer logiskt i och med den högre hastigheten när man springer?
Vid ett tillfälle, efter att jag passerat under viadukten vid Brunnsbo, verkar jag skrämma upp personen framför mig. Personen hoppar fram och tillbaka över gc-banan. Det var ju inte meningen att skrämmas. Jag höll dock inte mycket högre fart en vad personen som sprang höll.
Jag cyklar förbi en joggande kvinna med en vit hund. Lägg märke till hur hunden spanar in en annan hund vid sidan av cykelbanan.
Som vanligt ser min hastighet högre ut än vad den är i verkligheten eftersom kameran filmar med väldigt kraftig vidvinkel; 170 grader - alltså nästan från ena sidan till den andra.
#1 - - Lukas:

Hej! vad använder du för någon cykellampa?
jag är inne på att köpa en sådan och jag tycker att din verkar bra! Tycker du att jag ska köpa den, och var köpte du din?

Svar: Hej Lukas! Jag använder en Trelock LS 950 CONTROL ION battery front light. Jag tycker att den är bra. Den är stark men bländar inte mötande trafik om den är riktad rätt. Uppladdningsbar via USB, och jag har inte märkt någon försämrad batteritid efter att ha använt den i tre år. Det finns fem styrkor (råkade skriva tre först). På svagaste räcker batteriet i ca 45 timmar. På den starkaste räcker batteriet runt 5 timmar. Jag köpte den för ca 1100 kr på rosebikes.se för tre år sedan. Nu har priset sjunkit ett par hundra kronor. Här är en länk: http://www.rosebikes.se/artikel/trelock-ls-950-control-ion-battery-front-light/aid:470889
Gbgcyklaren