I veckan fick jag den första punkteringen för vintern – lyckligtvis bara ett par hundra meter hemifrån. Det såg ut som en tunn, liten glasskärva som hade tryckts in i bakdäcket. Jag lagade punkan på kvällen, men hjulet lät lite konstigt så jag ska ta en närmare titt på det i helgen.
Under tiden har jag tagit bussen. I morse var det rejält halt. Flera avåkningar enligt nyheterna. Busschauffören ropade ut i högtalarna att alla skulle ta på sig säkerhetsbältena utifall han skulle köra ner i diket. Jag har i och för sig alltid bälte på mig om det finns bälten i bussen.
Häromdagen noterade jag att det fortfarande var en aning ljust ute när jag kom hem efter bussturen. Trevligt! Visserligen gillar jag årstidernas variationer av ljus, färg och temperatur. I höstas köpte jag en "rånarluva" (balaklava) med inbyggda glasögon att ha när jag cyklade under vintern. Glasögon skyddar ju även en del mot vind och kyla. Glasen var dock en aning mörktonade och det blev lite för mörkt i vintermörkret. Jag har tidigare skrivit om cykel-, sol- och sportglasögon i bloggen. Förra året lyckades jag ha sönder ett par och tappa bort ett annat.
Extraoptical.com har ett rätt snyggt sortiment med cykel/sportglasögon, skidglasögon och vanliga glasögon med både klart och mörktonat glas. Alla glasögonen (inklusive sportglasögonen) kan fås med styrka. Jag har synfel, men senast jag var hos en optiker, sa han att synfelet var så svagt att jag inte behöver glasögon om jag t ex kör bil.
För ett par dagar sedan lade jag ut en ny film – om barnvagnsinteraktion på cykelbanan. I januari lade jag även ut den andra delen av fyra av min fotoexkursion längs Mölndalsvägen. Jag arbetar lite smått med den tredje delen.