Som kanske syns håller jag på att testa ett nytt utseende på bloggen, bland annat för att bloggen ska fungera bättre på mobiler och surfplattor.
Förra lördagen, den 9 maj, deltog jag för tredje året i rad i det 70 km långa Stadsloppet som är en av flera deltävlingar i Göteborgsgirot. Liksom förra året hade jag även tänkt delta söndagens 25 km långa MTB-lopp i Delsjöskogarna. Men jag blev lite halvkass efter Stadsloppet så jag skippade tyvärr MTB-loppet trots att jag hade ett startnummer.
Den här versionen är uppspeedad, så loppets cirka tre timmar tar bara 20 minuter i filmen.
Jag köpte nyligen en till ActionCam – en Drift Stealth 2. Jag filmade loppet med både den gamla och nya kameran. Den nya kameran satte jag så att den filmar bakåt och blir som en backspegel i filmen.
Loppet började vid Ullevi och gick vidare längs Vasagatan, Övre Husargatan, Dag Hammarskjöldsleden, Ruddalen, Älvsborgsbron, Biskopsgården, Björlandavägen, Stora Holm, Skogome, Kärra, Angeredsbron, Rannebergen, Hammarkullen, Bergsjön, Utby, Skatås, Delsjön, Örgryte, Gårda, Mölndalsån och slutligen Ullevi igen.
Det finns några små "hack" i filmen, vilket beror på att när videofilerna blir runt 4 GB stora så påbörjar kameran en ny videofil. Mellan varje videofil faller några sekunder bort.
Längs loppet såg jag bland annat två olyckor. Strax före Angeredsbron föll en kvinnlig cyklist ner i diket, och i Utby hämtade en ambulans en manlig cyklist som låg på gatan.
Youtube-länk