Just nu byggs Marieholmstunneln som är en motorvägstunnel under Göta Älv. I samband med bygget ska Tingstadsbron över E6 rivas och byggas om för att passa det ombyggda Tingstadsmotet.

Under byggets gång leds cyklister om i flera etapper. Omledningen innebär att cykelvägen blir drygt en halv kilometer längre.

Cyklister har tidigare kunnat cykla över Tingstadsbron (eller Tingstadsvägen, som vägen på bron heter). Men eftersom bron ska rivas, lades cykelvägen om för någon dag sedan av Trafikverket.

Här uppstod det farliga. Istället för att göra en tydlig avstängning av den gamla cykelbanan, med till exempel färggranna reflexer och skyltar, satte Trafikverkets entreprenör upp ett tunt, grått gallerstaket rakt på cykelbanan.

På grund av bristande gatubelysning och bländande strålkastare från arbetsplatsen i närheten, är staketet på cykelbanan svårt att upptäcka. I synnerhet när det är mörkt.

Känner man inte till att eller hur cykelbanan leds om, och om man inte upptäcker staketet i tid, finns risken att man cyklar rakt in i staketet och skadar sig allvarligt.

Jag kände till att omledningen av cykelbanan skulle ske eftersom jag följer byggprojektet på nätet. Filmen är därför bara illustrativ, även om staketet till viss del kom som en överraskning.

En cyklist i Facebook-gruppen Cyklistbubblan lade ut bilder på ett annat "osynligt" staket som han hade cyklat in i. Sjukhusbesök och röntgen, men som tur var inga allvarliga skador.

Våren 2016 blev en cyklist påkörd och dödad av en lastbil som korsade cykelbanan när den lämnade byggarbetsplatsen bara några meter från Tingstadsbron. Jag råkade cykla förbi olycksplatsen någon minut efteråt på väg till jobbet.

Jag har tidigare påpekat för Trafikverket om olika säkerhetsproblem på cykelbanorna runt bygget av Marieholmstunneln och Marieholmsförbindelsen. Framför allt handlar det om staket som sticker rakt ut i cykelbanan eller som har blåst omkull över cykelbanan. Vid minst två tillfällen på två veckor har jag försökt ställa staket tillrätta här. Mer om detta vid ett annat tillfälle.

Filmen visar cykelbanan förbi Tingstadsmotet vid fyra olika dagar. De tre första tillfällena går rätt bra.

 

Öppna videon på Youtube
#1 - - Torbjörn:

Uppdatering: sträckan är omdragen (kortare) och ny exemplarisk belysning är på plats :)

Svar: Jag har sett det också. Det är mycket bättre där just nu.
Gbgcyklaren

#2 - - JanB:

Det hade varit intressant att få en kommentar i ett inlägg från en så erfaren cyklist som du rörande domen för dödsolyckan på Lindholmen som kom häromdagen.

Det pågår en intensiv debatt om denna på Flashback där slutsatsen tycks vara att SKL och Trafikverket har en uppfattning om hur lagen skall tolkas (genomgående cykelbana), medan rätten tydligen ansåg att det var en cykelpassage. Tydligen finns inte heller några prejudikat på vad som är vad och därmed så cyklar man verkligen med livet som insats, detta då man har ett ansvar att väja för bilar som kör ut på cykelbanan.

Svar: Hej! Ledsen för sent svar. Det är svårt det där med vad som är genomgående och inte genomgående cykelbana. Trafikistan.se tar upp mycket om sånt där, och det diskuteras säkert en del även i Facebookgrupperna (Cykla i Göteborg och Cyklistbubblan).
Gbgcyklaren