Äntligen! säger jag. Eller... Okej, riktigt så är det ju inte.

I samband med bygget av motorvägstunneln Marieholmstunneln i Göteborg, gjorde man i dag den 8 november 2017 en omledning av trafiken, däribland cyklister.

Biltrafik på motorvägen har flyttats så att den blockerar cykelbanan som går på bron över E6. Cyklister har då flyttats till ett av Marieholmstunnelns tråg. Efter tråget cyklar man på det som tidigare var motorvägen för bilister. Det var en rätt skön känsla.

Tyvärr är den nya omledningen väldigt lång. Den var ca 1,4 km lång. De gamla cykelvägen var 600-700 meter lång. En ökning på 700-800 meter.

Längre ner kommer filmen från omledningen. På Trafikverkets karta här nedan syns omledningen. Mycket hit och dit och lite karusell och svängfest.

 

Öppna videon på Youtube
#1 - - Ola:

Hej, din karta från trafikverket var precis vad jag behöver inför fredagen då jag funderat på alternativa vägar pga. EU-toppmötet, som ev. stänger Göta Älvbron.

Jag letade själv på trafikverkets hemsida för att hitta informationen (för framtida bruk och uppdateringar) men hittar den inte. Var hittade du informationen om omläggningen?

mvh
Ola

Svar: Hej! Jag hittade infon på följande adress:

https://www.trafikverket.se/nara-dig/Vastra-gotaland/projekt-i-vastra-gotalands-lan/Marieholmsforbindelsen/Nyhetsarkiv-Marieholmsforbindelsen/2017/2017-11/mellan-den-8-12-november-flyttas-bade-sodergaende-och-norrgaende-korfalt-pa-e6-vid-tingstadsmotet/

Lite längre ner på sidan finns en flik om cykelinfo som man kan klicka upp. Där kommer bilden fram.
Gbgcyklaren

#2 - - Ola:

Aha! Jag tittade på projektet Tingstad-Bäckebol, men det skulle alltså varit Marieholmsförbindelsen.

Tack

#3 - - Torbjörn:

Cyklade den biten förra veckan, tyvärr var skyltningen bristfällig. Vid macken där den ursprungliga överfarten var fanns bara information om att det byggdes om, inte var jag skulle ta vägen för att komma över på andra sidan leden.

När jag cyklade tillbaka var det utmärkt skyltat men märkte att skyltarna bara syntes från ena hållet.

Svar: Jag håller med. Mörkt och dåligt skyltat. Hade jag inte sett kartan i förväg, så hade jag nog haft väldigt svårt att hitta.
Gbgcyklaren