Men först: Du har väl inte missat första delen av fyra i min fotoexkursion längs Göteborgsvägen och Mölndalsvägen?
Här kommer en kortfilm från gång- och cykelbanan längs Tempelgatan i Mölndal. Den går från den stora rondellen i Mölndals centrum upp till det nya P-huset nedanför Fässbergs kyrka.
På gångbanedelen finns ett antal trappavsatser. De finns där eftersom husens entréer ligger ett par decimeter över gatuplan. Trappavsatserna upptar nästan hela gångbanans bredd, vilket gör att exempelvis barnvagnsförare, rullstolsburna och personer med rullatorer behöver gå ut i cykelbanan för att komma runt dessa. Även för gångtrafikanter blir det enklare att gå runt trappavsatserna.
I filmen syns även en bil med släpkärra som står på cykelbanan. Det blir rätt trångt mellan bilen och en av trappavsatserna.
Cykelturen fortsätter upp mot det nya P-garaget nedanför kyrkan. Här byggdes nyligen en ny rondell (i filmen pågår arbetet fortfarande). Det är lite otydligt hur jag ska cykla vidare, så jag cyklar ut i körbanan. Turen slutar vid entrén till Mölndals centrum.
#1 - - Annica:

Det är verkligen en dåligt utformad gång- och cykelväg. Det vore kul att få din analys över cykelbanorna kring den nya rondellen. Det ser snyggt ut och man har jobbat mycket men borde gått att göra så mycket bättre. Måste man bygga så smala cykelfält när man bygger nytt?

Svar: Hej hej! Ursäkta mitt sena svar. Jag har bott i Mölndal nyligen, men flyttat så jag cyklar inte där så ofta. Jag har nog någon film eller två i arkivet med delar av den nya rondellen. Får ta och leta upp dem och kika på dem. Platsen känns väldigt bilinriktad.
Gbgcyklaren