Men först: Missa inte tredje delen i min fotoexkursion längs cykelbanan på Mölndalsvägen.
Ända sedan jag skaffade min actioncam 2011 så har jag haft kameran på styret. Många andra har den dock på hjälmen. Vyn i filmerna hamnar då väldigt högt upp. Nästan för högt - jag tyckte nästan jag fick svindel i början. Men de senaste dagarna har jag testat att ha kameran även på hjälmen. Jag har en liten fjärrkontroll på styret för att sätta på och stänga av inspelningen, vilket är rätt smidigt.
Kortfilmen här under består av två sekvenser från Brunnsparken i Göteborg. I den första sekvensen är kameran på styret. I den andra sekvensen är den på hjälmen. Det blir mjukare filmning när jag har den på cykelstyret. Visserligen kan det i det här fallet bero på att det är två olika cyklar jag använt. Med kameran på hjälmen får man dock betydligt mer överblick över trafiken när man ser filmen, eftersom kameran filmar dit jag tittar istället för bara dit styret pekar.
Jag kommer antagligen fortsätta att växla mellan att ha kameran på styret och på hjälmen.
#1 - - Patrick Arkley:

Som betraktare av filmerna så uppskattar jag hjälmpositionen mest. Jag gillar att se hur cyklisten tittar i trafiken när det gäller jobbpendling.
Cyklar man landsväg eller MTB så är kanske styret bättre.

#2 - - ES:

Jag blir åksjuk av andra filmen... föredrar när du har kameran på cykeln.

#3 - - Richard :

Jag tycker inte du ska byta till hjälmen. Det är skitjobbigt att se på filmer när cyklisten hela tiden (vilket är nödvändigt så klart) tittar åt sidan hela tiden för att hålla koll på bilister.

Styrfilmer är en njutning att se på. Hjälmfilmer är jobbiga att se på.

Du kommer tappa tittare om du går över till hjälmen. Vill du kunna filma bilister som kommer från sidan rekommenderar jag dig att köpa en kamera till. Riktiga entusiaster har tre kameror: en fram, en bak och en på hjälm. Sedan klipper de ihop allt för att visa t.ex. hur aggressivt en del bilister kör.

Din blogg handlar mer om Göteborgs infrastruktur än att sätta dit bilister och då är hjälmvyn onödig.

Svar: Tack för kommentaren och feedbacken. :) Anledningen till att jag valde styret från början, var att det var mer diskret. När jag sedan kikade på cykelfilmer filmade från hjälmen så fick jag nästan lite svindel. Nu har jag testat det lite själv, och tycker det både har för- och nackdelar. Så jag kommer nog blanda lite. Jag har aldrig sett nån som haft tre kameror på cykeln, bara två. Har funderat skaffa en kamera till. Får se om/när det blir av. Att jag skaffade kameran var inte bara för infrastrukturens skulle utan även för att visa hur andra trafikanter beter sig i trafiken (inkl mig själv). Min senaste film visar bilister som kör mot trafiken.
Gbgcyklaren

#4 - - Patrick:

Helt klart kameran på styret, dina filmer är mycket mer behagliga att se på då. Hjälmkameran är väldit spretig och filmar din upplevelse mer subjektivt då man ser var du tittar etc medans styrkameran är mer objektiv.

Svar: Tack för responsen.
Gbgcyklaren