I går cyklade jag det 70 km långa stadsloppet i Göteborgsgirot för andra året i rad. I år anmälde jag mig även till ett av mountainbike-loppen på söndagen. Det fanns flera klasser. Jag valde det enklaste som är på 25 km. Loppen börjar på Ullevi och fortsätter mot Delsjövägen och vidare upp i Delsjöskogarna för att därefter ta sig tillbaka till Ullevi. Det tog mig strax under 1 timme och 20 minuter att cykla de 25 kilometerna. Snitthastigheten var ca 17 km/h.
Före loppet hade jag väntat mig att jag skulle få cykla längs de härliga grusvägarna i skogarna. Men plötsligt var vi inne på småstigar tätt bland träden. Branta backar, små och stora stenar, stubbar, rötter och stockar osv. Jag var ett tag helt säker på att jag hade råkat cykla in på den svårare 35-km-banan, men till slut kom jag fram till platsen där de två banorna förgrenade sig.
Med tanke på att jag aldrig terrängcyklat på det sättet tidigare var jag trots allt nöjd med att jag höll mig på hjulen utan att trilla. Det gick riktigt bra ändå. På de mest steniga och brantaste partierna hoppade jag, liksom många andra, av cykeln och gick eller sprang längs banan.
Jag hade i förväg kollat kartan över banan, men kom inte exakt ihåg den. Flera gånger trodde jag att jag snart var på väg tillbaka till Ullevi när banan återigen svängde in i terrängen.
Filmen nedan visar hela MTB25-loppet men är uppspeedad till ca 500 procent för att det ska gå fortare. Tidvis kan det vara svårt att hänga med bland träden. Vid två tillfällen förekommer det hack i filmen, vilket beror på att kameran delade upp filmen i flera filer. Filmen är tillgänglig i 1080p. Jag kommer troligtvis att ladda upp en variant i normal spelhastighet senare.