Det fantastiska sommarvädret förra veckan tycks ha övergått i en regnperiod. När det spöregnar kan det ta emot lite att gå upp tidigt för att ta cykeln till jobbet. De fyra senaste veckorna har jag tagit cykeln till jobbet alla dagar utom tre, då jag tog buss av olika anledningar.
Kanske det inte har framgått så tydligt tidigare, men sedan drygt ett och ett halv år bor jag en bit utanför Kungsbacka. Men jag arbetar fortfarande i Göteborg (och cyklar där).
Avståndet mellan hem och jobb är 42 kilometer - ett helt maraton. Så när jag flyttade skaffade jag en hopfällbar cykel som jag kunde ta på tåget in till Göteborg. Det gör att cykelturen istället blir 17 kilometer lång en väg. (Flytten har tyvärr också inneburit att jag inte haft lika mycket tid till bloggen.)
Jag har en film på gång som handlar om cykelbanan och cykelpassagerna från Göteborgs central, över Mårten Krakowgatan (E45) och till Gullbergs strandgata. Där förekommer frekvent rödljuskörning – av bilister. Och andra saker. Men tills den filmer är klar så kommer här en annan film.
För ett tag sedan lade jag ut en film där jag testade Microsoft Hyperlapse Pro som gör att man kan stabilisera uppspeedade filmsekvenser så att de inte är så skakiga. Den här gången har jag använt stabilisatorn på en filmsekvens från ett regnigt Göteborg.
I ryggsäcken har jag alltid ett par vattentäta skoöverdrag redo om regnet skulle komma. Blöta fötter i skorna är inte särskilt mysigt. Häromdagen lade jag även ner en tunn regnjacka. Men jag sakar ett par regnbyxor. (***Reklamlänk***) I Bikesters träningsklädssortiment finns regnbyxor som är vatten- och vindskyddande. (***Reklamlänk***)
Här kommer filmen: