För runt två år sedan började arbetena med nya Marieholmstunneln att synas. Trafikverket meddelade att cykelbanan genom området skulle stängas av i runt fem år. Men man ändrade sig sedan, tack och lov: Man skulle bygga en temporär cykelbana genom området under arbetstiden.
Jag trodde då att detta skulle gälla under hela arbetstiden, men i dag stängde man alltså av den temporära cykelbanan helt och hållet, vilket förstås är en besvikelse. Jag misstänker att avstängningen gäller fram till 2019-2020 något, då förbindelsen börjar bli klar.
För vissa kan det bli en rejäl omväg. När den nya Södra Marieholmsbrons cykelbana öppnas i höst, förkortas sträckan för cyklister något eftersom man då kan cykla på en bro över E45. Men detta innebär fortfarande en sträcka med en hel del svängfester jämfört med Marieholmsgatan och att man fortfarande passerar mitt i arbetsplatsen fast på ett annat ställe..
Filmen visar anslutningen till gamla Marieholmsbron på fastlandssidan i går och i dag.
Man har bland annat lagt tjocka, tvärgående linjer på cykelbanan som gör att det skakar rejält. Jag hoppas att dessa bara är temporära nu i början tills cyklister vant sig vid att Marieholmsgatan är avstängd och att man inte kan svänga höger mot stan efter bron.
Tidigare inlägg om avstängningen vid Marieholmsgatan:
Feb 2015: FILM: Marieholmsgatan - cyklisterna leds om vid bygget av älvförbindelserna
Maj 2015: FILM: Marieholmsgatans cykelbana stängs av en månad - lång omledning
Youtube-länk
#1 - - Trafikistan:

De gula ribborna verkar ju finnas överallt, inte bara vid viktiga korsningar. Vad är syftet med det?

Min erfarenhet från Örgrytevägen säger mig att om man så småningom fräser bort ribborna blir det nedsänkningar som kan vara lika obekväma. Det skulle behövas ett jämnhetskrav som följs upp.

Svar: De borde ju vara till för att uppmärksamma om omledningen. Jag cyklade över nylagda såna någon annanstans, men minns inte när eller var det var. Kan ha varit i dag och nån annanstans inom den stora byggarbetsplatsen. Blir det nedsänkningar efteråt, så får jag klaga. (Ska nog maila och fråga varför de är där, och hur länge de ska vara där.)
Gbgcyklaren

#2 - - Gbgcyklaren:

Svar från Trafikerket: "De gula linjerna fyller två funktioner, att uppmärksamma cyklister på att vägen har en ny riktning och att man sänker hastigheten något Dom kommer enligt uppgift att finnas kvar."

#3 - - Ola:

Hej!

Hur tar en sig egentligen bäst med cykel från typ Gamlestaden till Järntorget? Helt vill jag verkligen kunna cykla Gullbergsvass och där nere vid älven men det är ju tvärstop nu?

Några ideer?

Svar: Hej! Nej, det går ju inte längre. Från Marieholmsbron får man ta sig till Slakthusgatan och vidare via partihallarna och sedan Kruthusgatan eller över E45 till Gullbergsvass. Från Gamlestaden får man göra likadant eller ta via Gamlestadsvägen, under E20, och längs E20 eller via Redbergsplatsen mot Olskroken osv.
Gbgcyklaren

#4 - - Ola:

Tack!
Det va ju otur.

Jag gjorde en felanmälan hos göteborgs stad så får vi se vad / om de svarar. Tillfälliga cykelbanan är inte helt optimal.

Lite synd att det är ok att leda om cykelvägar hur som helst (jämfört med bilvägar där jag upplever att det är mycket bättre tillfälliga dragningar).

Svar: Håller med dig. Trafikverket har sagt att den nya cykelbanan är jättefin, men de brukar kanske inte cykla.
Gbgcyklaren