I samband med att jag testade cykelfartsgatan på Västra Hamngatan i Göteborg för någon vecka sedan, så cyklade jag vidare från Grönsakstorget till Vasaplatsen. Gatan där emellan heter Raoul Wallenbergs gata (vid Vasaplatsen övergår den i Aschebergsgatan). I korsningen med Nya Allén hade man gjort om cykelöverfarten. Tidigare stannade cyklisterna vid bilisternas trafikljus. Nu har man flyttat fram cyklisterna så att de ska vänta på grönt bredvid gångtrafikanterna.
Men det verkar som att något gått snett vid ombyggnationen. När jag väntade på att cyklister skulle få grönt, så fick de parallellgående bilisterna och gångtrafikanterna grönt, men cyklisternas trafikljus fortsatte att visa rött. Detta inträffade två gånger i rad. Andra gången cyklade jag på bilkörbanan istället.
Är det verkligen tänkt att vara så? Eller var man helt enkelt inte så noga med att kontrollera så att cyklister fick grönt samtidigt som bilisterna och gångtrafikanterna? I filmen förekommer det både rödljuscykling och "körbanecykling". Jag kan tillägga att om bilister hade haft grönt när jag kom fram till korsningen, så hade jag cyklat igenom korsningen på körbanan direkt (även om cyklisters trafikljus visat grönt), istället för att svänga upp på trottoaren, passera cykeltrafikljuset och sen ut på gatan igen som det kanske är tänkt nu efter ombyggnationen. Jag hade varit en "körebanecyklist" alltså.
Trafikistan bloggade häromdagen om Grön gubbe, rött för cykel. I en del korsningar har gångtrafikanter grönt samtidigt som parallellgående cyklister har rött. Det kan bero på felprogrammering, tömningstider, etappindelningar med mera. Etappindelning för gångtrafikanter förekommer exempelvis vid övergångsstället på Skånegatan i höjd med Ullevigatan. Cyklister får grönt först när samtliga etapper för gående har grönt. I en av Göteborgs-Postens cykelartiklar i förra veckan säger Göteborgs "cykelpoliser" att de ofta ställer sig vid Ullevi-korsningen för att bötfälla cyklister som cyklar mot rött.
Här är ett citat från Trafikistans blogginlägg. "Maskinen" i citatet kan alltså i det här fallet syfta på trafikljus. "I allmänhet låter människor sig styras av maskiner bara om de upplever att maskinen går att lita på och att den fattar acceptabla beslut. Vi reagerar likadant om det är människor som vill styra oss. Om en människa begär att man ska hoppa på ett ben kan man alltid fråga varför. Får man inget övertygande svar kan man argumentera emot. Men en maskin tar inte in argument. Därför är det extra viktigt att maskinen styr hänsynsfullt, rättvist och begripligt. Annars har den mycket svårt att få allas förtroende."
I en kommentar till Trafikistans blogginlägg skriver signaturen Daniel: "Hur bör en trafikant agera då maskinerna inte fungerar? Hur vet en trafikant att maskinerna inte fungerar? Hur kan en trafikant hållas ansvarig för brott mot trafikregler som inte är korrekt implementerade i de maskiner som bestämmer vad vi får göra?"
Här nedan är min film från Raoul Wallenbergs gata. Som jag nämnde ovan, så var jag på platsen under enbart två grönperioder för bilister och gående. Under båda dessa perioder hade cyklister rött. Om det var nån tillfällig bugg, och att cyklister fick grönt senare, vet jag förstås inte. Kanske felet redan har åtgärdats. (Tyvärr filmade jag inte händelsen i sin helhet, därför innehåller filmen några halvskarpa klipp.)
#1 - - Andreas:

Vill bara passa på att tipsa om
Folksams app där man kan felanmäla eller posta idér som dom sen vidarebefodrar till komunnen och följer upp. Den vanlig vägen för felanmälan till kommunen verkar bara hamna i ett vakum. Jag gjorde mina första felanmälnigar tidag på växlighet som skymmer sikt och framkommlighet runt omkring Brunnsbo. Så vi får se om det fungerar.

Lägg förslagsvis in ditt rödljus också. Kan säga att det fungerar från andra hållet jag provade igår.

http://cykelrapporten.se/

Svar: Hej Andreas! Lite sent svar. Tack för tipset. Har inte testat den.Jag cyklar en del kring Brunnsbo också, förresten. Mailade kommunen via 150017 för ett par år sedan om växtlighet i vägen kring Tingstadsmotet och Marieholmsbron.
Gbgcyklaren

#2 - - Stefan:

En bra sak att veta när man felanmäler till 150017 är att de bara vidarebedrar via mejl till upphandlad entreprenör för området. Det förekommer alltså ingen som helst kontroll från Trafikkontorets sida att ett fel åtgärdas. Vill man vara säker på att något åtgärdas kan man alltid vid sin felanmälan till Trafikkontoret kräva att få veta till vem ens felanmälan har gått. Det går också att kolla på nedanstående länk och gissa sig till vem som din felanmälan har gått.
http://www.th.tkgbg.se/Portals/0/Dokument/Projektering/Entrepren%C3%B6rslista%2013-02-22.pdf

Om man som jag vänligt hör av sig sig till aktuell byggledare tillräckligt många gånger, så brukar saker och ting fixa till sig till slut.

Svar: Hej! Lite sent svar från mig. Tack för tipset. Jag har använt mig av 150017 ett par gånger (inte lika mycket nu som tidigare). Har brukat få svar att min felanmälan skickats vidare till ansvarig person. Ibland har jag fått svar från den personen, ibland inget svar.
Gbgcyklaren

#3 - - Kajsa:

Detta var i alla fall inte fixat i fredags 30/8.

Svar: Hm! Det var inte så bra. Jag har själv inte anmält felet till 150017 eller andra felanmälningstjänster. Jag felanmälde en del förr, men ibland orkar man inte riktigt. Kanske går det i perioder. Jag ska försöka börja felanmäla lite mer längre fram.
Gbgcyklaren

#4 - - Kristoffer:

Om man väntar en period brukar ljuset slå om har jag märkt. Dock så förstår jag inte vart man skall göra av sig när man vill fortsätta på Raoul W:s gata söderut. Cykelbanan leds ju bara in på trottoaren, är det meningen att man skall "hoppa" ner på cykelbanan.
Jag får intrycket av att cyklister inte prioriterades särskilt högt där.

Svar: Hej! Okej. Jag har inte cyklat där mer än den gången på filmen ovan sedan korsningen byggdes om. Så jag såg bara två grön-/rödljussessioner. När jag kommer från Vasaplatsen och ska ner mot Grönsakstorget, så cyklar jag på körbanan förbi korsningen med Nya Allén. Varför svänga in på "trottoar-cykelbanan" och sedan ut körbanan igen? Ungefär samma sak söderut - om jag kommer till korsningen när det är grönt söderut, så skulle jag aldrig cykla in på "trottoar-cykelbanan" och sen tillbaka ut på körbanan. Jag skulle välja körbanan hela tiden.
Gbgcyklaren