Så var det här cykelåret snart över.
Snön smälte bort i förra veckan, men i går eftermiddag och kväll kom den tillbaka. Jag hälsade på en släkting och cyklade hem 13 kilometer i snö(o)vädret. Det var härligt att glida fram i snön, och gick alldeles utmärkt. De gångna veckorna har det gått över förväntan bra att cykla i Göteborg jämfört med tidigare vintrar.
Vi får se när nästa film kommer ut i bloggen. Under tiden kan ni se alla gamla filmer här. God jul och gott nytt år så länge.
Kommentera 1
När man cyklar 30 kilometer varje dag, varav stor del mitt i centrala stan, så ser man en hel del konstiga saker. I filmklippet nedan har jag samlat ihop ett antal klipp med konstiga händelser och andra speciella händelser. Längst ner i det här blogginlägget förklarar jag en del av innehållet i filmen.
Låten i filmen inkluderar en kvinnoröst som pratar om bilar. Låten är en remix av musiken till det gamla Amiga-bilspelet "Test Drive 2".
TILLGÄNGLIG I HD 720p
00:10 Det spöklika trafikljuset verkar ha eget liv. Rödljuset pulserar på ett konstigt sätt.
00:50 Stora lastbilar blockerar bil/cykelkörbanan på avenyn.
01:20 Jag cyklade förbi på Östra Hamngatan några timmar efter att en bomb sprängts i en restaurang i närheten. Massa polisavspärrningar.
02:00 En kvinna har av någon anledning ställt sig på helt fel sida om väntkuren vid hållplatsen.
02:20 Märkligt moped-bihang.
03:08 Jag mötte en man på Göta Älvbron. Han verkade stå och "predika" ut över älven.
03:12 En mopedist utan hjälm gör en knepig och farlig omkörning av en bil.
03:17 Tydlig dubbel regnbåge.
00:10 Det spöklika trafikljuset verkar ha eget liv. Rödljuset pulserar på ett konstigt sätt.
03:45 Bilar som kör norrut från Korsvägen längs Södra vägen måste strax svänga höger mot Skånegatan. En del bilar kör dock fel (medvetet eller omedvetet) in på spårvägen. I det här klippet var det nog omedvetet eftersom bilisten backar tillbaka. En gång såg jag en norsk bil som körde norrut mot spårvagnstrafiken här.
04:00 En krockad, röd Volvo står uppställd på cykel-/gångbanan.
Kommentera 0
Jag hade från början bara tänkt lägga ut ett rent allmänt filmklipp från en cykeltur längs Norra Älvstranden, och över till Gullbergsvass och vidare mot Olskroken i Göteborg. Men jag upptäckte att filmen blev som en slags "stadscykeltur" i stil med YimbyGbg:s stadsvandringar.
Många av Norra Älvstrandens gamla nedlagda industrier och varvsområden har de senaste 20-25 åren gjorts om till bostadsområden, företagsparker, utbildningscentrum och gigantiska parkeringsplatser. Vid Frihamnen och Ringön finns ytterligare stora ytor för framtida stadsbebyggelse. På fastlandet ligger Gullbergsvass som också planeras att få stadsbebyggelse i framtiden.
Filmen nedan spelades in hösten 2011 (det råkar dock stå 2012 i filmen). Alla klipp är uppspeedade till 250 procent.
TILLGÄNGLIG I HD 720p
Kommentera 1
Visa fler inlägg