I dag söndag tog jag cykeln till bokmässan och gick runt där inne några timmar. Jag deltog bland annat i Postens tävling där man kunde vinna en cykel. ;)
Helgen bjöd på underbart väder, men just nu verkar det spöregna, och prognosen visar regn i Göteborg varje dag nästa vecka utom på söndag. Härligt! Eller inte helt, men jag brukar cykla i alla väder året runt.
... Och det kommer man att kunna se i nästa film som jag kommer att lägga ut under måndags- eller tisdagskvällen. Filmsekvenserna är från den senaste vintern och våren både regn och snö. Filmens tema och rubrik är "Att gå på cykelbanan".
Kommentera 0
Jag twittrade häromdagen om en baklampa för cykel som med hjälp av laser ritar upp två streck på vardera sidan om cykeln (se bild nedan - blogginlägget fortsätter under bilden). Ny Teknik skrev om lampan i förrgår.
Lampan heter Bike Lane Safety Light och säljs av Thexfire.com. Laserstrecken på marken är rödfärgade och är tänkta att göra cyklisten synligare i mörkret.
För ett år sedan köpte jag speciella reflexer till cykeln. De gav ett vitt sken i sidled, men eftersom jag inte visste om de var lagliga enligt "svensk lag" (dvs Transportstyrelsens föreskrifter om belysning och reflexer på cykel), så mailade jag polisen och frågade. Just den typen av reflexer var godkända att använda i Sverige.
För cykelbaklampan med laser fanns det också anledning att fråga. Lasern på marken är röd, och enligt "lagen" får en cykel bara vara försedd med röd belysning som är riktad bakåt. De röda laserstrecken kan ses både från sidan och framifrån. Jag hörde därför av mig till samma polis som förra gången. Han hänvisade mig nu till Transportstyrelsen.
Jag mailade Transportstyrelsen i förrgår och fick svar i går. Och svaret blev: Cykelbaklampan med laser är troligtvis inte laglig i Sverige. Så här svarade de om lampan:
Enligt svenska gällande regler kan det bli svårt att tolka den som godkänd eftersom fordon får inte ha lykta eller strålkastare som kan visa eller avge rött ljus framåt eller anordningar som vid belysning kan återkasta rött ljus framåt, vilket denna utrustning verkar göra.

Cykel ska ha
1. lykta baktill som kan visa rött ljus bakåt (baklykta) och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter, samt
2. strålkastare framtill som kan avge vitt eller gult ljus framåt av sådan ljusstyrka att fordonet under mörker kan föras på betryggande sätt, eller
3. lykta framtill som kan visa vitt eller gult ljus framåt och tydligt kunna ses på ett avstånd av 300 meter.
Baklykta på cykel får avge blinkande ljus om blinkfrekvensen är minst 200 blinkningar/minut.
Har strålkastaren bländande ljus ska den snabbt kunna bländas av. Dessa krav gäller inte sidvagn eller annat tillkopplat fordon.
Det var synd, för det hade varit både lite coolt samtidigt som man varit synligare i trafiken, men jag instämmer i att det röda ljuset kan förvirra. Jag vet själv hur förvirrande det kan vara när man möter en cyklist som har röd lampa framåt (eller - jämförelsevis - bilister som bara har en eller kanske ingen framlykta som fungerar).
MEN: Det finns en annan variant med grönt ljus. Jag har mailat Transportstyrelsen igen och frågat om den är laglig, och om inte - om det finns någon annan färg som är laglig för laserstrecken på marken. Jag har inte fått svar på det än. Länkar: Grön laser 1, Grön laser 2.
UPPDATERING (2012-09-28 kl 15:30):
Transportstyrelsen svarade mig nu angående grönt ljus och andra färger.
De krav som är gällande finns i de föreskrifter du fick i det första svaret. frågor som avviker från det skrivna i dessa föreskrifter blir en fråga om tolkning, vilket den föreskrivande myndigheten inte gör.
Inte så mycket så tydligt svar om andra färger än rött alltså.
Kommentera 3
När jag skaffade min cykelkamera, tänkte jag bland annat använda den för att anmäla och illustrera fel på cykelbanor och vägar till Göteborgs felanmälningstjänst 150017. Här är en sådan felanmälan:
I staketet som skiljer den sydgående spårvagnshållplatsen åt från den sydgående cykel/buss-passagen finns två staketsektioner som försvunnit och bildat två hål. Varje gång jag lägger märke till hålen, så funderar jag på vad som skulle kunna hända om ett barn, litet nog, klev ut genom något av de två hålen när det kommer en buss eller en cykel. Hålen har funnits där i drygt ett år. Jag har glömt att felanmäla det tidigare, men det är visserligen rätt mycket folk i rörelse på platsen, så chansen att någon mer upptäckt hålen borde vara rätt stor.
För många år sedan fanns det inget staket alls, och det förekom även biltrafik. Men om en förälder i dag inte upptäcker att det är hål i staketet, skulle föräldern eventuellt kunna bli invaggad i en falsk trygghet.
Här är en film som visar hålen i staketet vid Kungsportsplatsen i Göteborg:
TILLGÄNGLIG I HD 1080p
Kommentera 0
Visa fler inlägg