Äntligen en ny cykelfilm. Filmen visar ett antal klipp med springande medtrafikanter - allt från joggare till folk som har bråttom till spårvagnen eller bussen.
Jag har tagit med klipp både där personer springer på gångbana, gc-bana, cykelbana, körbana och gräs. I vissa fall i filmen väljer den som springer att springa på cykelbanan när gångbanan bredvid är helt fri. Jag kan ibland fundera varför. Kanske upplever man det som mer logiskt i och med den högre hastigheten när man springer?
Vid ett tillfälle, efter att jag passerat under viadukten vid Brunnsbo, verkar jag skrämma upp personen framför mig. Personen hoppar fram och tillbaka över gc-banan. Det var ju inte meningen att skrämmas. Jag höll dock inte mycket högre fart en vad personen som sprang höll.
Jag cyklar förbi en joggande kvinna med en vit hund. Lägg märke till hur hunden spanar in en annan hund vid sidan av cykelbanan.
Som vanligt ser min hastighet högre ut än vad den är i verkligheten eftersom kameran filmar med väldigt kraftig vidvinkel; 170 grader - alltså nästan från ena sidan till den andra.
Kommentera 1
På väg till jobbet i dag såg jag en lastbil från IL Recycle som stod parkerad över hela gångbanan och en bit in i fasadöppningen i Nordstans byggnad vid Kanaltorgsgatan. Lastbilens lift där bak var nedfälld och av- eller pålastning kanske pågick.
På sidan av lastbilen stod det "Svårt att få verksamheten att gå runt?". Om det syftade på gångtrafikanternas "process" att ta sig förbi lastbilen så var det ju rätt så passande. Gångtrafikanterna som kom gåendes behövde nämligen gå runt lastbilen för att komma vidare. Att gå runt lastbilen kunde dessutom bli lite svårt eftersom man då behövde gå över cykelbanan och därmed komma i konflikt med cyklister som kom åkandes.
Men lugn, under den första texten på lastbilen stod det även "Vi hjälper er gärna..."
Klicka på bilden för att förstora.
 
Den här kvinnan tog sig runt utan IL Recycles hjälp.
 
Kanske var det så att lastbilschauffören saknade nyckel till bommen som ledde in i lastplatsen inne i byggnaden.
Kommentera 2
I går morse när jag begav mig av med cykeln mot jobbet var det 14 grader ute. I dag på morgonen var det bara 7 grader. Handskar på, och jag var nära att ta på mig mössan. Det blev en aning kallt inne i öronen... Fast det sägs bil varmare inom några dagar.
Det var fantastiskt vacker dimma nu på morgonen. Den låg över ängar som jag cyklade förbi, och över Göta Älv. Trolskt och lite läskigt. Jag satte på cykelkameran, men troligtvis syns det inte så bra på film. Under gårdagen var det regn och en del blixtar och åska.
Jag har äntligen en ny film på gång. Temat är springande människor - både intill mig och framför mig när jag cyklar.
Eftersom jag flyttade för ett tag sedan, så får jag inte längre tillfällighet att filma cykelinfran i Göteborg i lika stor utsträckning som tidigare tyvärr.
Kommentera 0
Visa fler inlägg