Stenras på cykelväg

Publicerat i:
Just nu har jag lite halvsemester, så bloggandet går på lågfart.
GP skrev i dag om ett klippblock som rasade ner på en cykelväg vid Landvettervägen i Partille... Snacka om hinder på vägen.
Kommentera 0
Jag har klippt ihop ett antal filmsekvenser där bilar svänger in över min färdväg när jag cyklar. Temat är alltså "bilar som svänger in framför cykeln" (vissa av bilarna låter mig passera först dock). I vissa situationer färdas vi parallellt där bilen svänger in över cykelbanan/-överfarten/-fältet/-vägen/-filen. I andra fall åker bilen ur en cirkulationsplats.
Filmsekvenserna är filmade i Göteborg med omnejd från hösten 2011 till försommaren 2012. Notera att i varje sekvens har jag haft koll på och följt med blicken det fordon som svänger in eller ska svänga in framför cykeln.
Kommentera 2
Vid Heden i Göteborg finns en cykel/cykelkorsning vars trafikljus i dess föreliggande och efterföljande cykel/bilkorsningar lyser rätt märligt ibland. Trafikljusen för den korsande cykeltrafiken kan ha grönt i båda riktningarna i korsningarna med biltrafiken. Det bäddar för en kollision om man inte är uppmärksam. Nedan har jag klippt ihop några filmsekvenser därifrån. Jämför gärna denna film med filmen i mitt föregående blogginlägg. Den är utformad på liknande sätt, men de korsande cyklisterna har aldrig grönt samtidigt.
Jag kan även upprepa att kameran har en mycket kraftig vidvinkel – 170 grader. Det som är längs vänster- och högerkant i bild är nästan precis vid sidan om min cykel. Det gör att min hastighet ser mycket högre ut än vad den egentligen är. Visserligen brukar jag cykla snabbare än genomsnittet även om jag också blir omcyklad ibland. Jag brukar alltid tappa och ha sönder min cykeldator/hastighetsmätare, och har inte köpt någon ny på länge nu. Men enligt mina beräkningar cyklar jag i ca 21 km/h i första klippet.
Kommentera 5
Visa fler inlägg