Twittraren @MarcBrog upptäckte att Göteborgs kommun verkar ha återgått till vänstertrafik på en liten nyasfalterad del av cykelbanan längs Wieselgrensgatan. @MarcBrog tog nedanstående foto på cykelsymbolen och pilarna som var på marken. Längre bort i bilden kan man se att cykelbanan återgår till högertrafik.
(Om tweeten med bilden inte syns nedan så klicka här i stället för att se bilden.)
Kommentera 1
Den 11 maj cyklade jag det knappt sju mil långa Stadsloppet i Göteborgsgirot. Jag la upp en uppspeedad film där mitt lopp hade komprimerats ihop till 20 minuter. Du kan se den filmen och läsa mina kommentarer om loppet här.
Jag hade tänkt lägga upp vissa delar av loppet i normalfart, men lägger istället ut hela det runt 2 timmar och 45 minuter långa loppet (exkl tre pauser). Nedan kan du se filmen. Hoppa fram och tillbaka till den plats du vill se, såvida inte hela loppet lockar. ;) Jag har lagt till ett fåtal kommentarer i filmen.
Filmen är uppladdad i upplösningen 720p, men i skrivande stund verkar den vara tillgänglig i max 480p. Youtube kanske fortfarande renderar 720p-varianten. Detta är den längsta cykelfilmen jag har laddat upp. Först tog det 9 timmar att spara (rendera) filmen på datorn. Därefter upptäckte jag att jag hade stavat fel i titeln och fick spara om den på nytt. Sedan tog det 18 timmar att ladda upp till Youtube. Pust!.
Kommentera 0
Jag tittar just nu på webbsändningen från Göteborgs kommunfullmäktige där man debatterar och ska rösta om huruvida man ska ha en rådgivande folkomröstning om trängselskatten i Göteborg. Debatten kan följas på goteborg.se, och folks kommentarer kan exempelvis läsas på Twitter via förslagsvis #trängselskatt och #kfgbg.
(Edit: Fullmäktige röstade för en folkomröstning.)
I september 2012 la jag ut en film som visade en del bilköer och trängsel på olika platser i Göteborg. Nedan kommer filmen i repris. En del platser i filmen är med flera gånger. Filmklippen är alltså filmade innan trängselskatten infördes i januari i år. Efter att den infördes upplevde jag att mycket av trängseln som syns i filmen minskade. De senaste veckorna verkar trängseln ha ökat något igen.
Filmklippen är från 2011 till 2012. Eftersom klippen är uppspeedade till mellan 200 och 500 procent så ser det ut att gå fortare än vad det egentligen gör.
Kommentera 0
Visa fler inlägg