Sedan i våras har jag lagt märke till att Göteborgs-Posten har börjat publicera allt fler insändare på sin hemsida. Kan det bero på brist på vanliga artiklar, eller kanske att folks åsikter lockar mer och skapar fler klick än en nyhetsartikel? Den första insändaren jag noterade i våras handlade om cyklister på ett negativt sätt.
I veckan publicerade GP en insändare från en man som hade sett en mamma som höll på att få sin barnvagn påkörd av en buss på Aschebergsgatan. Insändaren var mycket negativ till hur denna busschaufför betedde sig.
GP efterfrågade sedan andra människors busshistorier och publicerade dessa under rubriken "Göteborgarna livrädda för busschaufförerna". Facket kom sedan till busschaufförernas försvar, och en del busschaufförer fick komma till tals och beskriva sin arbetssituation under rubriken "Mammor använder barnvagnar som stoppspade".
Det luriga övergångsstället på Aschebergsgatan
2014 byggdes Aschebergsgatan om så att bilister inte längre kunde köra i kollektivtrafkkörfälten. Före-och-efter-bilderna nedan visar övergångsstället som mamman försökte passera med sin barnvagn.
Före ombyggnationen sträckte sig övergångsställets zebraränder över hela gatan. Efter ombyggnationen sträcker sig övergångsställets zebraränder bara över bilisternas två körfält. De två kollektivtrafikkörfälten i mitten har inte längre några zebraränder.
Här går spårvagnar och enligt järnvägslagen har alla trafikanter alltid väjningsplikt mot spårvagnar. När nu zebraränderna inte längre sträcker sig över de båda kollektivtrafikkörfälten, är jag faktiskt inte helt hundra på om passagen över dessa fortfarande räknas som ett övergångsställe.
Det kan bli farligt om en busschaufför och gångtrafikant inte förstår varandras avsikter när de ska korsa varandras väg. Särskilt farligt blir det förstås om bilister stannar, och en gångtrafikant räknar med att även bussar ska stanna.
Västtrafik svarade i GP att de skulle fixa det farliga övergångsstället på ett eller annat sätt.
Cykelfilm med bussar
2012 lade jag ut en cykelfilm med temat att cykla med bussar i stan. Den visade dels neutrala, dels en del negativa filmklipp med bussar. Här kommer den filmen i repris.
Youtube-länk
Kommentera 0
I förra blogginlägget skrev jag om bilister som tycks chansa mot rött och sengult i korsningen mellan Stadstjänaregatan och Mårten Krakowgatan (E45). Jag tänkte ta upp fler saker från det här området, och även den här gången handlar det om bilar.
Bilister som kommer på Stadstjänaregatans bro från Göteborgs central och ska svänga västerut i riktning mot Götatunneln passerar en cykelpassage. När dessa bilister har grönt, så har cyklister rött.
Men det händer att det fortfarande kommer svängande bilister när cyklister redan har fått grönt. I filmen visar jag ett par exempel.
I första klippet passerar en svängande långtradare cykelpassagen när cyklister redan haft grönt i cirka fyra sekunder. Från min synvinkel i filmen ser jag tydligt lastbilen komma. Cyklister från andra hållet behöver titta kraftigt åt höger för att se lastbilen. Efter sju sekunders gröntid är det fri väg för cyklister.
En oerfaren cyklist (t.ex. ett barn) skulle ha kunnat börja cykla ut på cykelpassagen när cyklister fått grönt utan att först titta så att det inte kommer några fler svängande fordon, vilket gör just det fallet extra farligt.
Det verkar finnas flera orsaker till att bilister inne hinner passera cykelpassagen innan cyklister fått grönt. När bilisterna passerat cykelpassagen möts de av ett annat trafikljus som när det är rött kan bromsa upp biltrafiken. Ibland är det helt enkelt för många bilar så att det går för långsamt i svängen. Det kan även bero på att bilister kör mot rött, fast det kan jag dock inte se från platsen där jag står.
Här nedan kommer filmen. Det sista klippet är filmat med en kamera som filmar bakåt. Om några dagar kommer nästa film från detta område.
Youtube-länk
Kommentera 0
När jag cykelpendlar till jobbet tar jag ofta cykelbanan på Stadstjänaregatans bro över Mårten Krakowgatan (E45). Bron matar trafiken mellan områdena Göteborgs central och Gullbergs strand. Under två års cykling här har jag fått erfara att vissa bilister kör mot rött. Särskilt märkbart är det i östlig färdriktning.
Jag har samlat ihop ett antal klipp från ett och samma trafikljus. Ska man passera här bör man ha extra koll innan man korsar körbanan trots att man har grönt ljus.
Även en del cyklister cyklar mot rött här – och gående som går mot rött – men just den här filmen handlar bara om de rödljuskörande bilisterna.
Att chansa och stressa mot rött, färskrött eller sengult blir extra farligt i ett sånt här vältrafikerat område. Kör man bil mot rött utsätter man även andra för fara. Cyklar man mot rött utsätter främst bara sig själv för fara.
I filmen har jag lagt till en grön/gul/röd cirkel som visar vad trafikljuset visar för bilisterna som kommer från höger i bild. Jag har mätt trafikljustiderna på plats för att det ska stämma.
Filmen är den första av flera från det här området. De andra filmerna kommer inom kort och har andra teman.
Youtube-länk
Kommentera 4
Visa fler inlägg