Innan jag flyttade i höstas brukade jag cykla längs Heden för att komma till jobbet (det kan jag visserligen fortfarande göra, om jag vill variera min cykeltur). Filmen nedan är från den 15 juli 2013 och visar en cykeltur från Heden till Brunnsparken. Jag råkar hamna mitt i folkvimlet från fotbollsturneringen Gothia Cup.
Gång- och cykelbanan längs Hedens västra sida utgörs av en grusväg (eller ibland av en lerväg när det regnat). Påbudsskyltar visar att cykelbanan går närmast Södra Vägen, medan gångbanan går närmast Hedens fotbollsplaner.
I filmen var jag på väg in till stan och inte till jobbet. Därför hade jag ingen brådska utan slingrade mig försiktigt mellan gångtrafikanterna istället för att välja en annan väg. (Kamerans vidvinkel får som vanligt hastigheten att se högre ut.)
Jag har lagt ut filmer från Heden ett par gånger tidigare:
FILM: Gyttjan längs Södra Vägen/Heden - Cykla i bussfilen i stället?
FILM: Lerigt på gång- och cykelbanan längs Heden
KORTFILM: Cykel-"dödskorsningen" vid Heden i Göteborg
FILM: Cykeltur i centrala Göteborg en höstkväll 2011
Kommentera 0
I maj förra året ägde cykeltävlingsevenemanget Göteborgsgirot rum för första gången. Det var också första gången i mitt liv som jag deltog i en cykeltävling. Tävlingen består av ett stadslopp på 70 km, ett halvt stadslopp på 37 km, ett MTB-lopp på 37 km, ett MTB-lopp på 25 km och tre olika barnlopp inne på Ullevi.
Om precis en månad är det dags igen. Förra året cyklade jag enbart stadsloppet. I år har jag anmält mig till stadsloppet på 70 km och till det kortare MTB-loppet på 25 km.
Banorna har ändrats något sedan förra året. Här finns Google Earth-kartor för de olika loppen. (Laddas ner via TinyUpload.)
Stadsgirot 70 km
Halvgirot 35 km
MTB-loppet 37 km
MTB-loppet 25 km
Fler karttyper och mer info om loppen och anmälan finns på www.goteborgsgirot.se. Sista anmälningsdag är 20 april.
Förra året hade jag förstås kameran påslagen under hela stadsloppet. Jag la ut filmen i två versioner. En uppspeedad version på 20 minuter, och en version i normalhastighet på cirka 2,5 timmar. Du kan se båda filmerna här under.
Göteborgsgirot 2013 på 20 minuter:
Göteborgsgirot 2013 i normal hastighet:
Jag är nu även i full gång med den tredje delen i min utdragna fotoexkursion om cykelbanorna längs Mölndalsvägen.
Kommentera 0
Visa fler inlägg