Cyklingsutredningen, som gjorts av Kent Johansson, släpptes i dag och överlämnades till infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Utredningen har analyserat regler inom fyra områden för att öka cyklingen och göra den säkrare.
Några ändringar som Kenth Johansson föreslår:
  • Cyklar med mer än två hjul eller med en sidvagn eller cykelkärra tillkopplad ska under vissa förutsättningar får föras på körbanan även om det finns en cykelbana.
  • Skyldigheten för bl.a. cyklister att använda vägrenen ska förtydligas.
  • Barn ska, om cykelbana saknas, t.o.m. det år de fyller åtta få cykla på trottoaren.
  • Förare ska få väjningsplikt mot bl.a. cyklande som färdats ut på eller just ska färdas ut på en cykelöverfart.
  • Vissa krav ska ställas på cykelöverfarternas utformning och en hänsynsbestämmelse för bl.a. cyklister ska införas för att tillgodose trafiksäkerheten.
  • En möjlighet att inrätta s.k. cykelgator ska införas.
Läs mer om cyklingsutredningen här.
Kommentera 0
På vägen hem från jobbet i kväll fick jag punktering efter runt en fjärdedel av cykelturen, i närheten av gasklockan i Göteborg. Jag fick ringa om skjuts hem för mig och cykeln.
Efter middagen tog jag mig en titt på cykeln och däcket, och fann en hård, spetsig ståltråd som satt fast i däcket. Irriterande, eftersom både däcket och slangen bara är en vecka gamla. Efter en del meck med att försöka få loss däcket, så limmade jag på en lagningslapp över hålet.
Jag funderade på om det var sabotage. Metalltråden ser nästan ut att vara intryckt för hand. Jag var inne i en butik och handlade, och punkteringen kom 5-10 minuter efter att jag hade börjat cykla igen. Det kan förstås lika gärna ha varit något som låg på cykelbanan. Tråden var böjd som ett C där båda ändarna var ungefär lika långa. Det var inte som ett L eller ett I (i). Jag blev tipsad på Twitter om att det kan ha varit en s.k. märla.
Nåväl, nu är det lagat, och förhoppningsvis ska luften vara kvar i däcket i morgon bitti.
Bild på metalltråden i däcket...
Kommentera 0
Ibland fångar man speciella händelser med kameran på cykelstyret. För ett tag sedan filmade jag en cyklist som cyklar mot rött, samtidigt som polisen står vid trafikljuset på andra sidan korsningen. Rödljuskörningen sker på Avenyn söderut i korsningen med Engelbrektsgatan. Filmen finns längst ner i det här blogginlägget.
Cyklistbloggen skrev för ett tag sedan om det cykelhat som uppstår när cyklister cyklar mot rött. Jeoren som skrev blogginlägget hade själv på film fångat en cyklist som cyklade mot rött precis bredvid en polisbil. Se Cyklistbloggens inlägg och film här. Precis som Cyklistbloggen, har jag också en stor mängd rödljuscyklare i filmarkivet. När jag får tillfälle ska jag lägga ut mer rödljuscykling. Jag instämmer i kören: Sluta cykla mot rött! Ilskan och irritationen som följer drabbar alla cyklister.
Apropå cykelhat: Twittraren @CycleHatred retweetrar folks tweets i vilka de ondgör sig över cyklister, såsom "Hate cyclists ahhh!", "Cyclists piss me off man smh why ride your bike 1mph when there's a road of traffic waiting to get past ffs" och "Hate cyclist with an absolute passion. No you don't own the road now feck off and go buy a car. Skank". Men @CycleHatred retweetrar även motsatsen, till exempel "1st motorist knocks the cyclist off, 2nd kills him, 3rd steals his bike. But it's cyclists who are the problem? http://www.bbc.co.uk/news/...".
En av mina första filmer var från Redbergsplatsen i Göteborg, där en av stans kanske mest rödljuskörda cykelöverfarter finns. Filmen är 20 minuter lång (!) fast var främst tänkt att visa att cyklister ibland är nedprioriterade i korsningar - trots att kommunen har som avsikt att prioritera kollektivtrafik och cykeltrafik framför biltrafik. I filmen förekommer flera minuters väntetider på grönt. Redbergsplatsen är visserligen en rätt avancerad rondelliknande korsning med buss- och spårvagnshållplats mitt i.
Några hundra meter bort från Redbergsplatsen ligger Olskroken. Här finns troligen "the most" rödljuskörda cykelöverfarten i Göteborg. Men det har samtidigt bevittnats om rödljustider på upp till nio (9) minuter för cyklister, om man har otur. Bloggen Trafikistan.se har skrivit ett utförligt blogginlägg om den cykelöverfarten, "Kobbarnas röda väg". Jag cyklar väldigt sällan över den överfarten och har inte direkt bevittnat det själv. (Göteborgs kommun är medvetna om båda de ovannämnda cykelöverfarternas rödljustider, och den senarenämnda cykelöverfarten har dessutom omnämnts i en cykelrapport.)
Här nedan är min film med cyklisten som cyklar mot rött mitt framför näsan på poliserna. Jag kan förtydliga att filmen inte handlar om huruvida polisen ingriper eller ej. Den handlar om att cyklisten överhuvudtaget väljer att cykla mot rött, och dessutom när det finns risk att polisen ser det (om det inte var nog med risken att bli påkörd och skadas eller till och med dödas). Filmen är för övrigt ett bra exempel på hur hastighet och avstånd förvrängs i kameran. Cyklisten framför mig ser ut att sticka iväg som en kanonkula. I verkligheten befinner han sig dock betydligt närmare.
TILLGÄNGLIG I HD 1080p
Kommentera 1
Visa fler inlägg