Så var det dags för en cykeltur upp till Delsjön. För att snabba på det lite, så har jag speedat upp filmen till 500 procent. Det gör filmen väldigt skakig. Därför har jag kört den genom en stabilisator. Tyvärr funkar inte stabilisatorn så bra när man rör sig i djupled i filmrummet - det blir lite hackigt och "zoomigt".
Filmen spelades in hösten 2011 och jag la ut mindre delar av den vid ett tidigare tillfälle. Men här kommer den alltså i sin helhet.
Missa heller inte mitt blogginlägg Är våren på väg? Mycket grus på cykelbanorna som jag skrev tidigare i dag.
720p
Jag håller just nu på att gå igenom massa filmmaterial. Det är rätt mycket som måste sorteras så att jag kan plocka ut sånt som är värt att lägga ut i bloggen. Jag köpte en hårddisk på 2 terabyte i höstas. Jag har utnyttjat cirka 600 gigabyte på den och har nästan 6500 filmklipp. PUST! Mycket av det kan jag dock radera.
Kommentera 0
Det pratades om att våren var på väg i förra veckan. De senaste dagarna har varit lite kalla, men fantastiskt fina med soligt väder. Även i dag har solen strålat, med minus 5 grader i morse. I stort sett all snö och is har hunnit försvinna från cykelbanorna och nu börjar gruset lägga sig i drivor tillsammans med det ljusa dammbindande medlet (jag tror att det är det i alla fall). Det har även hunnit ljusna såpass att jag nu kan cykla både till och från jobbet utan att behöva ha belysningen på på cykeln. Det går framåt.
Lite kall motvind till jobbet i morse. Cykeln fungerar helt okej. Jag fick ju problem med framväxeln härom veckan. Kedjan trasslade till sig vilket gjorde att framväxeln vreds till och blev skev. Jag trodde först det var klingorna som var slitna och gick till cykelaffären för att lämna in cykeln. Cykelreparatören såg dock direkt att det räckte med att vrida, böja och bända lite i växeln för att få det rätt. Det tog en tio minuter och var helt gratis. Toppen! Precis som förra gången när en avståndsbricka hade rostat sönder av saltet på cykelbanorna - också gratis. Men så har jag lagt några tusen på övrig reparation där senaste året.
Jag tvättade av cykeln lite lätt för ett par dagar sedan (jag är riktigt dålig på det), och beställde i förra veckan riktiga cykelborstar samt en låda med en samling olika cykelverktyg. Jag beställde även ny kedja och kassett (för framtida bruk), ny reflexväst (av lite snyggare modell eftersom de vanliga ser så påsiga och tråkiga ut - har tre olika varianter sedan tidigare), ett par cykelskor av storlek 44, lite kläder och lite annat smått å gott. Jag besällde via Rose Bikes. De har rätt bra returvillkor om något inte skulle passa. Fast ibland handlar jag även lokalt i stan.
Det kan kosta en del att ha cykel, framför allt reparationer (som sagt), tillbehör och bra kläder (för tex vintercykling). Runt 15 000 kr på ett drygt år har jag lagt på cykel och tillbehör. Det är nog en hel del mer än vad vanliga cyklister normalt lägger på sin cykel. Jag är ju inte elitcyklist, inte ens en enklare tävlingscyklist. Möjligtvis motionscyklist. Jag pendelcyklar och gör småturer hit och dit i stan, ut mot havet och in i skogen. Själva cykeln kostade 12 000 kr. Som ny. Jämfört med en bil är det riktigt billigt. Och jag rör mig ju oftast inte längre än inom nån mils radie från Göteborg.
Bränslet kostar lite också - i form av mat alltså. Cyklingen kräver lite mer mat än om man bara är still (tex i en bil). Fast jag slipper vägskatt, bensinkostnader (eller etanol eller liknande) och trängselskatt etc. Men så bidrar jag heller inte lika mycket till vägslitage, miljöföroreningar, ljudföroreningar och trängsel. Och cykeln är inte så utrymmeskrävande - det blir yta över till annat i stan. Det krävs heller inte stora säkerhetsavstånd till bostäder och arbetsplatser. Jag får massor av motion och minskar risken belasta sjukvården med exempelvis hjärt- och kärlsjukdomar som är den vanligaste dödsorsaken i Sverige (runt 40% av dödsfallen). Cykelolyckorna utgör visserligen en stor del av trafikolyckorna. Majoriteten av cykelolyckorna är singelolyckor vilket till stor del beror på brister i och dåligt underhåll av infrastrukturen. Men de som tar cykeln till jobbet lever i genomsnitt längre och har färre sjukdagar än de som tar sig till jobbet stillasittande, enligt studier.
Jag har aldrig ägt någon bil, fast tycker det är rätt kul att köra bil också. ;) (Vanligtvis min sambos, min mammas eller en hyrbil.)
Jag nämnde ovan att jag ibland cyklar i skogen (på stigarna). I Delsjöområdet finns stigar för både gående och cyklister. Senare i kväll lägger jag ut den tredje cykelfilmen därifrån. Delar av filmen har jag lagt ut förut, men nu lägger jag ut den i sin helhelt i uppspeedat tempo. Filmen börjar nere i Örgryte, går upp mot Delsjöarna och sedan tillbaka ner.
Kommentera 0
Edit: Länkarna är nu fixade. De var fel pga att citationstecknen var typografiska istället för raka.
Kanske lite sent ute med en julfilm. Kungsportsavenyn smyckas varje jul ut i juldekorationer och julljussättning. Den 19 december 2012 filmade jag hela Avenyn norrut i ett svep från Götaplatsen till Kungsportsplatsen och vidare längs Östra Hamngatan till Brunnsparken.
Götaplatsens ljussättning prisbelönades förra året (den allmänna ljussättningen, inte julljussättningen). Ljussättningen längs Kungsportsavenyn blir faktiskt rätt fin på film. För ett par år sedan hade man satt upp något fult, kallblått ljusslingetrassel i alla träden. De striktare, rakare varmvita ljusslingorna i filmen är betydligt snyggare, och passar dessutom en aveny bättre än blått trassel.
I filmen passar jag även på att påpeka några saker. I Avenyns korsning med Engelbrektsgatan är kanterna mot spårvagnsspåren väldigt skarpa och otrevliga att cykla över.
När filmen spelades in var fortfarande cykelbanan i Avenyns sträckning norrut avstängd i korsningen med Nya Allén. Cyklister hänvisades åt höger, antingen till övergångsstället eller Södra Vägen (som visserligen då också var, och fortfarande är, en vägarbetsplats). När det var möjligt valde jag istället att cykla längs spårvagnsspåren på Avenyn. Sedan ett par månader har cykelbanan söderut i samma korsning varit avstängd för cyklister. Där väljer jag också spårvagnsspåren. Ibland är det svårt att hinna med i och med att det kommer spårvagnar och bussar samtidigt.
Mellan Lejontrappan och fontänen i Brunnsparken finns en cykelbana (en i vardera riktning) som är väldigt dåligt utmarkerad och används både av gående och som parkering av fordon såsom polisbilar, arbetsfordon, Västtrafikfordon och kommunala fordon. Jag vill minnas att jag läst på kommunens hemsida att denna cykelbanas otydlighet påtalats och att det bör åtgärdas.
Bloggen Trafikistan skrev nyligen läsvärda och konstruktiva blogginlägg om cykelbanorna på Avenyn och längs allén: Fler ska välja cykeln 2013 och Cykelbanan kallas gångbana.
Här kommer cykelfilmen från ett juligt, men inte snöigt, Kungsportsavenyn i Göteborg.
1080p
Kommentera 2
Visa fler inlägg