Glad påsk

Publicerat i:
Flera veckor utan regn eller annan nederbörd - känns det som. Med andra ord rätt bra cykelväder, även om det varit ovanligt kallt. Det är torrt i markerna så man får se upp om man tänder en påskbrasa (och jag tror till och med man i år måste ansöka om tillstånd för att få göra det). Jag önskar er alla en glad påsk. Och så får vi se när nästa cykelfilm kan komma ut på bloggen.
Kommentera 0
Det har i stort sett aldrig hänt tidigare vad jag kan minnas, men så plötsligt händer det. Under de senaste två veckorna har jag vid två tillfällen nästan lyckats bli påbackad av bilar, dels en NCC-bil på cykelbanan, dels en bil från matkasseföretag Mathem. Båda händelserna filmades av kameran på mitt cykelstyre och kan ses längre ner i det här blogginlägget.
I första fallet kör NCC-bilen på cykelbanan för att komma till ett cykelvägarbete. Jag ligger en bit bakom, och i en svängande uppförsbacke stannar bilen och börjar backa bakåt. Eftersom jag inte hinner svänga runt och "fly" undan, får jag "gira" in i taggbuskarna och slyet bredvid cykelbanan.
I det andra fallet följer jag bilen från Mathem i en smal gränd. Här blir jag lite osäker på hur föraren tänker köra. När jag tror att föraren tänker stanna längs högerkanten, så är min tanke att cykla förbi på vänster sida. Föraren svänger då vänster, och jag ändrar mig och tänker cykla förbi på höger sida. Då svänger föraren höger igen (för att förbereda backning) och jag blir instängd mot högerkanten och bakom en parkerad bil. Möjligtvis har jag råkat hamna i förarens döda vinkel, och när denne backar blir jag nästan träffad av högersidan av bilens front.
Förra året testade jag fyra olika matkasseföretags matkassar, varav Mathems kasse var en av dem. Jag skulle nog sätta Mathem på första- eller andraplats av de fyra om man ska betygsätta hur goda maträtterna var, men frågan är om jag kommer testa dem igen.
1080p
Klippet nedan visar den andra bilen i klippet ovan. Men jag har försökt "fejka bort" vidvinkeln. Det gör att hastigheten som jag och bilen färdas i blir mer verklig på filmen.
720p
Kommentera 5
Det är äntligen dags för en ny film. Du ser den längst ner i blogginlägget, men läs helst hela texten först. Filmen handlar om tighta, smala cykelbanor i Göteborg (och nån enstaka i Mölndal).
Mitt minne från när jag cyklade som liten på 80-talet är att det inte alls fanns lika många cykelbanor som i dag. Då cyklade man på bilkörbanan eller på cykelfält på bilkörbanan. Och man cyklade på trottoaren. Jag minns dock inte om det berodde på att man fick göra det då, eller om det berodde på att jag inte visste att man inte fick göra det.
I slutet på 80-talet och början av 90-talet började man flytta över cyklisterna till nybyggda cykelbanor som förlades på trottoarer och gångbanor som breddades något. Bilisterna "slapp" ha cyklister i körbanan, samtidigt som cyklister och gångtrafikanter fick samsas om ett mindre utrymme.
Bilkörbarnorna är gatornas centrum och går ofta i raka sträckor och med mjuka kurvor. Cyklisternas cykelbanor är kurviga - på raksträckorna! Man måste ta sig runt bilutfarter, parkeringsplatser, träd, skyltar, trafikljus, P-automater och papperskorgar med mera, samtidigt som man ska sicksacka mellan gångtrafikanter på den gemensamma eller separerade gång- och cykelbanan. När bilister har fyra till sex körfält mitt i stan, så räcker ytan inte riktigt till för andra trafikanter. Cyklingen blir inte lika attraktiv som den kunde varit om det hade varit breda, tydliga och raka cykelbanor. I korsningar tvingas cyklister ibland stanna vid två till tre osynkade rödljus både för att svänga eller cykla rakt fram.
Filmen i det här inlägget innehåller ett antal exempel från Göteborg där det blir väldigt tight på cykelbanan. Dels kan cykelbanan vara väldigt smal i sig, dels kan det beror på att gång- och cykelbanan är för smal för att två cyklister ska kunna mötas samtidigt som man passerar gångtrafikanter.
Första klippet visar cykelpassagen förbi bussarna vid hållplatsen Kungsportsplatsen. Att passgen finns är väldigt bra, men den blir lätt farlig när busschaufförer "genar" över cykelbanan samt under vintern då cykelbanan sällan snöröjs (om det inte påtalas för kommunen ett antal gånger).
Motorvägarna som går genom centrala Göteborg utgör stora barriärer. Man kan få åka nån kilometer för att hitta en överfart. Beroende på vart jag ska, så brukar jag ibland ta en bro över E6:an vid partihallarna. Det är en järnvägsbro med en gång- och cykelbana längs med som är väldigt smal - runt en och en halv meter bred. Där är det läskigt att få möte - på riktigt.
Längs delar av Mölndalsån och Mölndalsvägen finns både gemensamma och separerade gång- och cykelbanor. Visa bitar av de separerade banorna har extremt smala cykelfält. De är bara något bredare än med cykelstyre - det finns inget utrymme för att råka vingla till. Man måste flytta sig fram och tillbaka åt höger och vänster beroende på om man får möte med en cyklist till vänster eller cyklar förbi en gångtrafikant till höger.
En del av cykelbanan längs Mölndalsvägen hör till Göteborgs stomcykelnät som ska vara extra prioriterade. Stora delar av Mölndalsvägen i Göteborg och Göteborgsvägen i Mölndal (det är samma gata, men olika namn i de båda kommunerna) har nyligen byggts om och fått dubbelriktade cykelbanor på båda sidor om gatan istället för de tidigare enkelriktade. Denna gata är värd en egen film längre fram - det finns otroligt mycket konstigheter att anmärka på, framför allt att man är extremt inkonsekvent och otydlig i utformningen. Ingen standard över huvud taget.
En del kan säkert tycka att jag är petig och löjligt känslig när de ser filmen, men alla bäckar små.... När det är småsaker på så många ställen så blir det stort totalt sett och i längden rätt så irriterande. Cyklar man i ett eget fält på en cykelbana borde man inte behöva behöva svänga fram och tillbaka i sidled för att undvika cyklister som cyklar i det andra cykelfältet, eller för att undvika folk som går på gångbanan bredvid.
 
Här kommer filmen. Jag glömde nämna i filmen att som vanligt ser hastigheten ut att vara mycket högre än vad den egentligen är. Tittar man lite noggrannare och jämför med annat som rör sig, så är det egentligen inte så hög hastighet. Det som syns i sidan i bild är det som svischar förbi nästan på sidan om cykeln eftersom kamera visar 170 grader (nästan ett halvt varv).
720p
Kommentera 3
Visa fler inlägg