För ett par veckor sedan blev jag kontaktat av en person från teknikkonsultföretag Sweco som inriktar sig mot anläggnings- och byggnadskonstruktion, installationsteknik, arkitektur, infrastruktur, energi och miljö (Wikipedia). Personen i fråga höll just på att stötta Trafikverket med att planera så kallade mobility management-åtgärder inför byggskeden. Syftet med arbetet var att säkerställa framkomlighet för människor snarare än fordon:
"För att de entreprenörer som upphandlas för olika byggprojekt ska veta vad Trafikverket vill och kräver inom detta område håller en enkel utbildning på att tas fram. Den kommer att rikta sig till de som är på plats ute i byggena."
Sweco hade tydligen sett några av mina filmer och undrade om jag kunde sätta ihop en tre minuter lång film med bra och dåliga exempel på hur man arbetar med framkomligheten för bland annat cyklister vid t.ex. gatuarbeten.
Filmen jag satte ihop passar förstås bra in även i min blogg. Vissa klipp i filmen har jag redan haft med i tidigare filmer.
Youtube-länk
Kommentera 3
[Uppdaterad: Länkarna är korrigerade.]
Jag fick på mailen nu på morgonen ett antal dokument om cykling i Göteborg. Bland annat en sammanställning av alla synpunkter som kommit in om Göteborgs Cykelprogram för en nära storstad. Där går det att läsa synpunkter från både statliga och regionala myndigheter, grannkommuner, stadsdelsnämnder och andra kommunala nämnder och förvaltningar, politiska partier, kommunala bolag, organsiationer och privat personer (inkl Rolf "Trafikistan" Brobergs synpunkter). Jag hann tyvärr aldrig formulera och skicka in några synpunkter själv. Se länk till § 48.3 samt andra länkar längre ner i det här blogginlägget.
Superbra tips: Om man är intresserad av att få kommunens aktuella handlingar skickade till sin e-postadress, så kan man kryssa för vilka nämnder man är intresserad av och ange sin e-postadress på länken http://goteborg.se/wps/portal?uri=gbglnk:20120817-112408. Jag prenumererar bland annat på handlingar från Byggnadsnämnden, Fastighetsnämnden, Miljö- och klimatnämnden, Park- och naturnämnden och Trafiknämnden. Man får ett mail varje morgon med länkar till de olika handlingarna (förutsatt att minst en nämnd publicerat en handling dagen innan).
 
Handling - § 48 Diarienummer 1495/11
Cykelprogram för en nära storstad
§ 48.1 Tjansteutlatande Cykelprogram.pdf (192 kB)
 
Handling - § 49 Diarienummer 0363/15
Cykelfrämjande åtgärder året runt
 
Handling - § 57 Diarienummer 0622/14
Information om Velo-city
Kommentera 1
Det är nästan så jag att jag har gått och väntat på det... När skulle jag filma min första vurpa med cykeln? Och i morse hände det – efter 3,5 år med actionkamera på cykeln. (Jag har vurpat tidigare med kameran på cykeln, fast utan att den spelade in.)
Innan jag stack i väg med cykeln såg jag att nyheterna varnade för halka i Västsverige. Flera olyckor hade inträffat under natten och morgonen.
Min cykelbana var visserligen rätt så grusig men med isfläckar här och där. Längs vägen passerade jag en bil som just hamnat i diket längs en lång 70-skyltad kurva där hastigheten nog snarare brukar nå både 80, 90 och 100 km/h.
 
Ett tiotal minuter senare cyklade jag längs en lång nedförsbacke som slutar vid en rondell. Jag höll mig till mitten av cykelbanan där det mesta av gruset låg. Före rondellen saktade jag ner för att kunna ta kurvorna runt den.
Strax innan jag skulle ut på cykelpassagen upptäckte jag att det var en isfläck på den. Jag bestämde mig snabbt för att inte svänga, utan rulla rakt över isfläcken och fortsätta upp över trottoarkanten på refugen som inte såg lika hal ut. Men uppenbarligen lutade jag tillräckligt mycket för att däcken skulle glida åt sidan och jag skulle falla pladask mitt på cykelpassagen. Min röda baklampa flög i väg och landade framför mig, vilket syns i filmen.
Tur i oturen så gör jag inte alls illa mig – det blev mer som en smekning på rumpan när jag landade. Däremot känner man sig lite dum inför de andra trafikanterna runtomkring (som bara var bilister).
Cykeln verkade klara sig. Jag reste mig direkt, plockade upp baklampan och satte fast den och kunde fortsätta cykelturen. Dock något försiktigare.
Jag cyklade på en cykel med 20x1.25-däck (20 tum). Tyvärr har jag inte kunnat hitta några dubbdäck i den storleken. Det närmaste jag har kommit är dubbdäck i storleken 20x1.60, men de däcken passar tyvärr inte på min cykel.
20x1.25 = 28-451 = smalare 20-tumsdäck som passar fälgar med större diameter.
20x1.60 = 42-406 = tjockare 20-tumsdäck som passar fälgar med mindre diameter.
Här kommer filmen. (Jag lade ut filmen via jobbdatorn tidigare i dag. Därför ser grafiken inte ut som vanligt.)
Kommentera 0