Trafikistan.se skrev i ett blogginlägg att cyklister som kom norrut på Avenyn den 20 september hänvisades av personer i gul väst och röd flagg att cykla på gångbanan på Avenyns västra sida (förbi Storan). Kollektivtrafik och personbilar fick som vanligt framföras på körbanan längs Avenyn, personbilisterna fick även använda kollektivtrafikkörfältet en viss sträcka.
Jag funderade på vilka som har möjlighet att dirigera om trafik och hittade följande paragraf i trafikförordningen:
2 kap. 3 § En trafikant ska lyda en polismans anvisning för trafiken. En anvisning som ges av en polisman gäller framför trafikreglerna och sådana anvisningar som avses i 2 §. Detta gäller även anvisningar av en bilinspektör, en vägtransportledare, en trafiknykterhetskontrollant eller av någon annan person som av en myndighet förordnats att övervaka trafiken, ge anvisningar för denna eller utföra punktskattekontroll.
Jag var på bokmässan i lördags för att lyssna på och twittra om GP:s cykeldebatt. Det var flera personer i panelen, bland annat en miljöchef på Trafikkontoret vid Göteborgs kommun. Miljöchefen berättade bland annat att man ska bli bättre på att leda om cyklister vid gatuarbeten, och göra asfalterade temporära vägar för cyklister istället för exempelvis grusvägar. Läs lite mer om cykeldebatten under filmklippet nedan.
Jag brukar oftast cykla på Södra Vägen och svänger in på Avenyn strax före Kungsportsbron. Därmed slapp jag passera personen i gul väst. Så här såg det ut den 20 september: (blogginlägget fortsätter under filmen)
Jag var som sagt på bokmässan och följde cykeldiskussionen i GP:s monter. Jag twittrade och skrev bland annat detta:
Cykeldebatt bokmässan. Kommunen: Vi har inte tänkt på att cykelhast varierar kraftigt mellan olika cyklister.
GP-debatt cykling bokmässan: just nu prioriterar kommunen innerstan
Cykeldebatt bokmässan: en äldre skäggig herre i debattpanelen säger att han brukar cykla på körbanan trots cykelbana. "Känns säkrare. "
.@GoteborgsPosten @SarahBritz pratar om de snabba männen på göta älvbron. Det är bara män.
Cykeldebatt bokmässan. Kommunen: vi behöver göra det genare för cyklister. Tex Aschebergsgatan. Bil-P kan behöva ryka.
Dam i publiken säger det är 30 på cbanor. Panelen håller inte med.
Kommunen.: vi jobbar på att ta bort tryckknappar vid cykeltrafikljus. Känna av cyklister automatiskt
Kommunen: vi är inte korkade. Vi följer diskussion på fbgruppen Cykla i Göteborg.
kommunen:vi ska ta från bilar och ge till kollektivtrafik och cyklar
Kommunen: vi är dåliga för cyklister vid gatuarbeten. Vi ska börja göra asfalterade omledningar istället för grusvägar.
Annat: Jag har har tidigare skrivit om att jag tänker lägga ut bildreportage från Mölndalsvägen. Det är på gång, men eftersom det är så många bilder så kommer jag dela upp det blogginlägget i minst två delar. Kommer under oktober.
Kommentera 10
Cyklistbloggen skrev om nyheten att en pojke blivit påkörd av en cyklist på ett övergångsställe vid Götgatsbacken/Hornsgatan i Stockholm. I ett tidigare blogginlägg lade Cyklistbloggen ut en film som visade cyklister som inte stannade vid övergångsställen när gående skulle gå över.
Det såg riktigt illa ut i filmen. Jag sökte igenom mitt cykelfilmarkiv (som just nu innehåller 9668 filmklipp - varav en stor del är osorterade) för att se vad jag kunde hitta från Göteborg. Det var svårt att hitta något som ens var i närheten av Cyklistbloggens film.
Här nedan kommer en del klipp från Göteborg. Filmen visar både cyklister och bilister som inte släpper fram gående på övergångsstället. Problemet förekommer ju bland alla trafikanttyper. Själv brukar jag vara väldigt noggrann med att sakta in före övergångsställen och stanna om så behövs. Det handlar om hänsyn, trygghet och trafiksäkerhet. Men även om cyklisters rykte.
I ett av klippen kommer en cyklist och ett par gående överens med nickande och vinkande signaler sinsemellan att cyklisten ska passera först. Det går knappt att urskilja när man ser filmen. Kanske liknande signaler förekommer i något av de andra klippen, men att jag inte kunnat se det.
En del klipp kan vara tveksamma fall. I de flesta fall uppstår ingen fara. För min del är det dock en ren principsak att stanna även om jag hade kunnat snika förbi utan att fara uppstår. Sen kan vi förstås alla göra felbedömningar i trafiken.
I flera av klippen ligger jag långt åt vänsterkanten på körbanan. Det beror på att jag precis cyklat förbi någon annan cyklist.
En gång när jag var i 10-årsåldern cyklade jag söderut på Avenyn. Jag skulle svänga höger in på Engelbrektsgatan. De gående - vars övergångsställe jag skulle korsa efter svängen - fick grönt samtidigt som jag, men av någon anledning plingade jag på dem med min ringklocka. En äldre man sprang efter och greppade tag i min pakethållare och skällde ut mig. Ingen kul händelse, men jag lärde mig en läxa.
Så, låt oss försöka visa mer hänsyn mot gångtrafikanter som ska gå över ett övergångsställe. Och förbättra cyklisters rykte.
Kommentera 3
Missa inte min nya cykelfilm som jag la ut i natt i bloggen. Den visar nya blandade klipp från Göteborg: Blockering av cykelbana, cykelöverfart vid Svingeln, nya "vibrerande" vita ränder på cykelbanan utanför Gothia Towers, och rondellen på Gamlestadsvägen.
Nästan varje dag cyklar jag över Göta Älvbron. Broar blir lätt hala eftersom de kyls underifrån och ofta går över vatten. Den "svarta halkan" är svår att se, men går ibland att ana. Jag brukar sätta ner en fot på Göta Älvbron och känna efter hur halt det är då temperaturen bara är nån grad över nollstrecket. De senaste dagarna har det varit 3-5 grader på mornarna. Häromdagen satte även cyklisten framför mig ner foten på bron.

En cyklist känner efter med foten hur halt det är på Göta Älvbron.

Dubbarna börjar försvinna.
Jag köpte mina nuvarande cykeldubbdäck inför vintern 2008/2009 och har alltså haft dem under fem vintrar. Butiken sa att de skulle räcka i åtminstone två vintrar. Nu har en del av dubbarna försvunnit, i synnerhet på bakdäcket, vilket gjort däcken mindre effektiva. Det kan vara värt att köpa nya dubbdäck i år.
NTF skrev nyligen om att en del bilister kör med slitna däck på bilen. "Vid mätningarna under förra årets däckrazzior var andelen kvinnor med minst ett slitet däck med 3 mm eller mindre mönsterdjup 16 procent fler än motsvarande andel för männen – 34,1 procent av kvinnorna hade minst ett slitet däck på bilen medan motsvarande andel för männen var 29,1 procent." Även lufttrycket i däcken kollas för sällan. Kanske dags att kolla kvaliteten på sina bildäck och eventuellt köpa nya däck.
Kommentera 2
Visa fler inlägg