Jag har tidigare lagt ut stabiliserade filmer i bloggen. Det är filmer där skakningar har tagits bort i efterhand i datorn. Förra året hörde jag talas om Microsofts stabilisator Microsoft Hyperlapse som fortfarande är under utveckling.
För någon vecka sedan släpptes en betaversion av Microsoft Hyperlapse Pro for Windows och jag ville naturligtvis testa programmet. Resultatet är utan tvekan den bästa stabilisatorn jag själv har testat - och gratis dessutom (för närvarande). Stabilisatorn finns även för Android- och Windows-telefoner.
Att i bloggen lägga ut filmer med långa cykelturer kan bli rätt trist. För runt två veckor sedan lade jag upp en uppspeedad film med cykeltävlingen Göteborgsgirot. Jag hade tryckt ihop den tre timmar långa turen till 20 minuter. Allt i filmen gick alltså med väldigt hög hastighet. Nackdelen med att "speeda upp" filmen är att den blir väldigt skakig. Det är svårt att följa med i vad som händer.
Med hjälp av Microsoft Hyperlapse Pro kan jag stabilisera filmen så att rörelserna blir mjuka. Jag har inte stabiliserat hela Göteborgsgirot, men testat att stabilisera andra kortare klipp vara en liten del i slutet av Göteborgsgirot.
Jag har testat att stabilisera i olika hastigheter och kvaliteter i filmen nedan. Det absolut bästa stabiliseringsresultatet är i det sista klippet i filmen, som visar min målgång i Göteborgsgirot.
Youtube-länk
Kommentera 0
Som kanske syns håller jag på att testa ett nytt utseende på bloggen, bland annat för att bloggen ska fungera bättre på mobiler och surfplattor.
Förra lördagen, den 9 maj, deltog jag för tredje året i rad i det 70 km långa Stadsloppet som är en av flera deltävlingar i Göteborgsgirot. Liksom förra året hade jag även tänkt delta söndagens 25 km långa MTB-lopp i Delsjöskogarna. Men jag blev lite halvkass efter Stadsloppet så jag skippade tyvärr MTB-loppet trots att jag hade ett startnummer.
Den här versionen är uppspeedad, så loppets cirka tre timmar tar bara 20 minuter i filmen.
Jag köpte nyligen en till ActionCam – en Drift Stealth 2. Jag filmade loppet med både den gamla och nya kameran. Den nya kameran satte jag så att den filmar bakåt och blir som en backspegel i filmen.
Loppet började vid Ullevi och gick vidare längs Vasagatan, Övre Husargatan, Dag Hammarskjöldsleden, Ruddalen, Älvsborgsbron, Biskopsgården, Björlandavägen, Stora Holm, Skogome, Kärra, Angeredsbron, Rannebergen, Hammarkullen, Bergsjön, Utby, Skatås, Delsjön, Örgryte, Gårda, Mölndalsån och slutligen Ullevi igen.
Det finns några små "hack" i filmen, vilket beror på att när videofilerna blir runt 4 GB stora så påbörjar kameran en ny videofil. Mellan varje videofil faller några sekunder bort.
Längs loppet såg jag bland annat två olyckor. Strax före Angeredsbron föll en kvinnlig cyklist ner i diket, och i Utby hämtade en ambulans en manlig cyklist som låg på gatan.
Youtube-länk
Kommentera 0
Tidigare i år skrev jag om hur cyklister och gångtrafikanter leds om förbi bygget av Marieholmsförbindelsen. Det första förslaget på omledningen av cyklister innebar en lång omväg, men man ändrade sig i sista stund och ordnade en passage genom byggarbetsplatsen. Bra!
Den 18 maj kommer man att börja anlägga en torrdocka för tunnelbygget under älven och i samband med det stängs den kortare omledningssträckan av under en månad. Cyklister kommer istället att hänvisas till den långa omledningssträckan som är den cykelsträcka jag tar upp i filmen nedan.
Flygbilden visar ordinarie cykelsträcka i blått (ca 2,9 km), kort omledningssträcka i grönt (ca 3,1 km) och lång omledningssträcka i rött (ca 4,6 km). Stjärnorna visar start och mål i filmen.
Vid 00:17 i filmen svänger jag bort från Marieholmsgatan på en ny cykelpassage och följer den nya cykelbanan bort mot korsningen med E45 (enligt den röda linjen i flygbilden).
00:56. Buskar och en bensinmacksskylt skymmer bilar som kommer på avfarten från E45 precis innan man som cyklist ska korsa avfarten.
01:21. Cykelpassagen över E45:ans åtta "motorvägsfiler" är nybyggd/ombyggd just med tanke på att cyklister skulle ledas om den här vägen under fem år. Men man har inte satt upp något cykeltrafikljus med knapp för att få grönt. Som cyklist får man rulla fram till gångtrafikljuset och trycka på gångtrafikanternas grönknapp.
01:55. Jag har nästan passerat alla filerna på E45. På andra sidan finns ett cykeltrafikljus för cyklister i motsatt färdriktning. Men cykeltrafikljuset sitter på fel sida om cykelbanan – se bilden nedan.
Innan cykelpassagen nyligen byggdes om så var den enkelriktad i min motsatta färdriktning. Den gamla cykelpassagen låg ett par meter till höger i bild – på andra sidan om cykeltrafikljuset. Man kan ana de bortskrapade sockerbitarna på marken nere till höger och den mörka överasfalterade ytan på refugen. När cykelpassagen flyttades verkar det som att man alltså lät cykeltrafikljuset stå kvar där det stod innan och bara flyttade runt grönknappen på stolpen. En mötande cyklist måste alltså cykla vänstertrafik för att kunna trycka på knappen.
Att inte sätta upp cykeltrafikljus med grönknapp på ena sidan och på andra sidan sätta cykeltrafikljuset och grönknappen på fel sida om cykelbanan är i mitt tycke riktigt illa. Särskilt när det är en åttafilig "motorväg" man ska över. Det blir dessutom farligt om en eller flera cyklister i min motsatta färdriktning får rött och stannar i både vänster- och högertrafikläge vid cykeltrafikljuset och därmed blockerar vägen för mötande cyklister som måste hinna lämna cykelpassagen innan bilister börjar köra över den. Man räknar kanske med att cyklister ska komma på sina egna lösningar... som vanligt.
På den här bilden (från gatuvy på hitta.se) ser man hur det såg ut tidigare. Den tidigare cykelpassagen går under den högra blå ellipsen.
Efter cykelpassagen över E45 följer ett antal kortare klipp i filmen.
02:21. Ett antal svängfester.
03:00. Återigen dålig sikt på en avfart från E45.
03:12. Vid flera cykelpassager är stenkanterna mellan cykelbana och körbana skarpa och skakiga.
03:22. Cykelbanan jag cyklar på är helt ny – den fanns inte tidigare. Men framför mig ansluter den till den gamla cykelbanan. Mitt i cykelbanan har man låtit en gammal gräsplätt på ett par kvadratmeter vara kvar som man nu måste cykla runt. Man har inte brytt sig om att ta bort den. Kontinuitet verkar dessvärre inte anses vara så viktig på cykelbanor.
03:44. Hål i marken och dåligt avfasad stenkant.
05:37. Under den sista minuten i filmen jämför jag tidsåtgången mellan den gröna och den röda cykelsträckan i flygfotot här ovan.
Det är ett par dagar kvar till den 18:e, så det finns fortfarande tid att fixa till problemen. I synnerhet de vid cykelpassagen över E45.
I dag läste jag i Facebook-gruppen Cykla i Göteborg att man stängt av cykelbanan under E45 vid Slakthusgatan utan någon information eller omledning förbi den vältrafikerade körbanan intill. Kommentarerna var en aning upprörda. Det framgick inte vad det var för slags arbete. Kan man hoppas på att det handlar om att bredda och förbättra cykelpassagen?
För någon vecka sedan stängde man av cykelbanan i förlängningen av Stadstjänaregatan (som går på bro över E45). Kanske gäller blockeringen något förberedande arbete inför bygget av nya Hisingsbron som ska gå i just Stadstjänaregatans förlängning. Jag noterade att några avspärrningsstaket var flyttade, kanske av andra cyklister som ville komma förbi, så jag cyklade också igenom dessa staket. En man ropade efter mig att "hallå, det är avstängt!" Jag ropade i farten tillbaka att "då får ni väl sätta upp en omledning". Någon dag senare satt det oranga omledningsskyltar uppe (som visserligen verkar leda till en gångbana/trottoar).
Min uppfattning är att kommunen vill göra det bättre för cyklister när man spärrar av cykelbanor. Men det verkar som att man verkligen måste nöta in detta i huvudet på dem som planerar och utför avstängningen av cykelbanorna. Att man ger information till cyklister vart de kan cykla istället och att man ser till att den tillfälliga omledningen är av god standard.
Och så slutligen, här kommer filmen:
Youtube-länk
Kommentera 4
Visa fler inlägg