Under midsommar förra veckan tog jag och en till en liten cykeltur till Gunnebo slott i Mölndal för att få lite midsommarkänslor i form av dans runt stången och folkvimmel och annat. Vädret började kanon.
Längs den smala vägen till bilparkeringen hade man satt upp tillfälliga förbudsskyltar mot att stanna och parkera. Det var dock såpass mycket folk på plats att vägen kantades av mängder av bilar.
På hemvägen började det regna och det blev rätt tajt på vägen. Trafiken slog knut på sig själv. Bilisterna kom varken framåt eller bakåt eftersom körbanan nu bara hade plats med en bil på vissa ställen. Det blev en rätt märklig upplevelse. Det var inga långa köer, men rejält knökat i mitten. Inga av bilisterna i varje ände av kön kunde se vad som hände i mitten, och att det troligtvis krävdes att bilisterna behövde backa tillbaka för att stockningen skulle kunna lösas upp.
Jag cyklade förbi bilköerna. Kanske en del anser att jag skulle stått kvar sist i bilkön. På vissa ställen fick jag ta mig ut i terrängen för att ta mig förbi. Två bilister var snälla och svängde undan något för att släppa förbi mig. Det syns dock inte i bild.
Här kommer filmen. Glad sommar! Men det kommer nog ut lite mer på bloggen under sommaren också.
Kommentera 1
För ett par månader sedan Twittrade jag om att jag hade lyckats bryta mina cykelglasögon i två delar när jag skulle byta glas på dem. De köptes förra året, så de var inte direkt gamla. Kanske handskades jag fel med dem, men samtidigt var det nog budgetvarianter. Senaste tiden har jag använt ett par vanliga solglasögon (alltså inga cykel-solglasögon) när jag cyklar. Och snacka om otur när jag i förra veckan tappade bort dem. Jag var på väg hem på cykeln när det plötsligt började spöregna. Ett svagt minne säger mig att jag la solglasögonen i en liten papperskasse som jag hade på styret. Men efter ett par minuter gick papperskassen sönder av allt regn och innehållet trillade ut. Utöver möjligtvis glasögonen, så hade jag lyckligtvis inget direkt ömtåligt i påsen - en handtvål, chokladmuffinsmix, "guldmynt" fyllda med choklad och små chokladkakor av mörk choklad. Ja, jag älskar choklad, men den här gången var alltihop tänkt som present (visserligen åt jag upp den mörka chokladen själv ändå eftersom pappret blev så fult i regnet). Hur som helst, troligtvis försvann solglasögonen i samband med detta.

Tour de France Special Edition (Oakley)
 
 

Oakley Radar
Trasiga cykelglasögon och borttappade reservglasögon - med andra ord var det dags att skaffa nya, riktiga kvalitetscykelglasögon den här gången. Jag kikade på Sunglasses-shop.se som just nu bland annat säljer ett par Oakley-glasögon som är specialutgåvor för Tour de France i och med tävlingens hundraårsjubileum.
Jag föll dock i slutändan för ett par svarta solglasögon av märket Oakley Radar. I tisdags fick jag hem dem och hoppades förstås på sol under onsdagen. Morgonen bjöd dock på moln, men det var tillräckligt ljust för att jag skulle kunna testa glasögonen. En av anledningarna till att jag valde den här modellen var för att de passade både avlånga och runda huvuden (mitt är mer runt än avlångt). De satt perfekt.
Solen lyste med sin frånvaro även på väg hem från jobbet då det dessutom började regna. På de gamla trasiga cykelglasögonen brukade det "fastna" regndroppar som försämrade sikten. De nya cykelglasögonen har dock en hinna på glasen som stöter av vatten, smuts och olja etc, så det mesta av vattnet rann av glasen. Under torsdagen var det soligare, och solglasögonen gjorde det de skulle.
Har man synfel, så kan man få solglasögonen med styrka. Separata, slipade glas sätts in i glasögonen för respektive öga, om jag förstår det rätt. Jag har ett jättesvagt synfel, så enligt optikern behöver jag exempelvis inga glasögon när jag kör bil.
De nya glasögonen kommer jag inte att lägga i en papperskasse på styret, i synnerhet inte när det regnar. ;)
Kommentera 2
I maj var jag i Lund ett par dagar. Hotellet jag bodde på lånade ut cyklar gratis till sina gäster, vilket gjorde det smidigt att ta sig de två kilometrarna in till Lunds centrum. Inne i centrum cyklade jag förbi Clemenstorget som hade lite grönsakshandel. Torget utmärktes framför allt av den stora cykelparkeringen, som var fylld till bristningsgränsen. Bilden nedan är från det torget.
Hur ser då Grönsakstorget ut i Göteborg? Bilden nedan tog jag i dag. Också fylld till bristningsgränsen, fast av annan fordonstyp.
Det har pratats om att ta bort bilarna även på Grönsakstorget i Göteborg. Parkeringsplatserna i markplan kring Grönsakstorget och vid Saluhallen planeras flytta ned i ett p-garage under Saluhallen. Nedgrävda parkeringsplatser och parkeringsplatser i p-hus är visserligen extremt dyra jämfört med p-platser i markplan.
Kommentera 1
Visa fler inlägg