Jag skickade ett mail till Göteborgs kommun via kommunens felanmälningsfunktion som kallas 150017 och bad dem kommentera min film från korsningen Södra vägen / Berzeliigatan i Götebog (klicka på länken för att se filmen). Jag gav även en förklaring om problematiken i korsningen. Här är svaret från Bengt Halling på Trafikkontoret vid Göteborgs kommun:
* * * *
Hej
Tack för filmen, det är alltid lika intressant.
Vi är väl medvetna om problemen i denna korsning och som du själv listade ut varför det är som det är. Orsaken är ju att fotgängare Berzeliigatan inte är ”fientliga” mot cyklister från Götaplatsen. Vi stoppar bilisterna från sydväst på Berzeligatan lite tidigare för att ge bilister från Götaplatsen möjlighet att svänga vänster. I och med detta följer även cyklister med eftersom de ingår i samma fordonsgrupp. Skulle vi avvakta med att ge fotgängarna över Berzeliigatan grönt skulle vi ,förutom en massa klagomål, få fotgängare på röd gubbe. Dessa ser ju att bilarna stannar och förväntar sig att få grön gubbe. Någon ombyggnad av korsningen är inte aktuell i dagsläget. Vi har heller inga registrerade olyckor. Vi har gjort en förbättring för cyklisten som du inte har med på filmen. När spårvagnen/bussen får prioritet låter vi även cykeln från Korsvägen få grönt och smita med.

Hälsningar

Bengt Halling
Trafikkontoret
* * * *
För ett par år sedan presenterades några förslag på hur området kring Södra vägen / Berzliigatan / Korsvägen skulle kunna göras om. Bland annat skulle Södra vägen mellan Berzeliigatan och Korsvägen stängas av helt för genomgående biltrafik, samt att Berzeliigatan mellan Södra vägen och Scandinavium skulle dubbelriktas (nu är den enkelriktad västerut). Se mer på sidan 15 i PDF-filen Centrum underlagsrapport på hemsidan k2020.se. Den PDF-filen innehåller flera andra intressanta förslag för bland annat Korsvägen och Avenyn. De två spårvagnshållplatserna på Avenyn, Valand och Kungsportsplatsen, föreslås exempelvis slås samman till en enda ny hållplats ungefär mitt emellan, Charles Felix Lindbergs plats. PDF-filen är visserligen från 2008, så det kan ha skett en del förändringar sedan dess.
#1 - - Håkan:

Det känns som att jag mer eller mindre känner igen svaret från påpekanden jag själv har gjort.
-Vi vet att vi leder fotgängare rakt ut i cykelbanan men eftersom cyklisterna hittills har lyckats bromsa så att inga allvarliga olyckor har inträffat så tänker vi inte bry oss.