Jag har klippt ihop ett antal filmsekvenser där bilar svänger in över min färdväg när jag cyklar. Temat är alltså "bilar som svänger in framför cykeln" (vissa av bilarna låter mig passera först dock). I vissa situationer färdas vi parallellt där bilen svänger in över cykelbanan/-överfarten/-fältet/-vägen/-filen. I andra fall åker bilen ur en cirkulationsplats.
Filmsekvenserna är filmade i Göteborg med omnejd från hösten 2011 till försommaren 2012. Notera att i varje sekvens har jag haft koll på och följt med blicken det fordon som svänger in eller ska svänga in framför cykeln.
#1 - - Patrick Johansson:

Ska man vara glad över att dom flesta i alla fall använde sina blinkers när dom nästan mördade dig? :)Någon annan som märkte hur överrepresenterade svarta bilar var i klippet? Eller är det bara mina fördomar?Jag är också förvånad över att svängande bilar (som ska korsa cykelöverfart) får grönt samtidigt som cyklister. Märklig trafikplanering.

#2 - - Gbgcyklaren:

Jag har inte tänkt på bilfärgen. :)

Det var föresten 2-3 klipp som jag plockade bort och ersatte för att de blev för läskiga. Kanske tar med dem någon annan gång. Jag tog med flit med vissa klipp där bilarna låter mig passera före.