Korsvägen i Göteborg blir lätt lite kaosartad under rusningstrafiken - i synnerhet i samband med stora mässor. Jag har klippt ihop ett antal ActionCam-filmade sekvenser från de gånger jag har förbi och igenom Korsvägen. Filmen innehåller cyklar, gående, bilar, köer, spårvagnar, bussar, olycka/krock mellan bil och buss, och till och med en dinosaurie i naturlig storlek (om man är uppmärksam).
#1 - - Patrick Johansson:

Oj vilket gytter av bilar, cyklar och gångtrafikanter. Sker det många olyckor i denna korsning? Är den planerad att byggas om?Skulle föreslå en rak 4-vägskorsning med rödljus och separerad cykeltrafik. Usch. Fick hjärtat i halsgropen flera gånger under videon.

#2 - - Gbgcyklaren:

Hej! Jag vet inte om det sker många olyckor i den korsningen. Men vad jag hört så är den så pass avancerad att trafikanterna brukar vara rätt uppmärksamma, varpå olycksfrekvensen är relativt låg. (Fast jag har ingen källa på det.)Det finns idéer om att gräva ner biltrafiken i tunnlar i samband med att Västlänken (en tågtunnel) byggs under Göteborg och bland annat Korsvägen.

#3 - - Trafikistan:

Trots de stora trafikströmmarna upplever jag inte Korsvägen som speciellt farlig att korsa med cykel. Den är byggd så att man kan koncentrera sig på lite i taget. Det gäller bara att alltid vara beredd på nästa prövning från ett nytt håll när man klarat den förra. Har man cyklat samma väg några gånger, lär man sig var man ska titta. Många bilister är hjälpsamma, bara man tar ögonkontakt och visar lite lyhördhet själv.Jag har sett några olyckor mellan bil och spårvagn. Alla hållplatser ligger i mitten, dolda av en ringmur. Det är som en bikupa. När en spårvagn plötsligt far ut genom en muröppning kan någon bilist bli tagen på sängen.Videon visar att många bilar trots TF 3 kap 62 § stannar och blockerar både cykelöverfarter och övergångsställen. Besvärligast blir det för cyklister. Övergångsställena är så breda så att det brukar finnas en fri snutt kvar. Däremot tycker jag nog att antalet gående på cykelbanorna och svårigheten att passera dem är större i verkligheten. De fyra gående som hindrar Gbgcyklaren 6:24 in i klippet har inspirerat mig att skriva ett litet inlägg http://trafikistan.se/overfart-for-blandtrafik/ på min blogg.