Och apropå Göteborgs-Postens alla cykelartiklar i veckan... Gör man en artikelserie om cykling så måste man förstås ha en artikel om cyklisters alla trafikförseelser, något som bådar för generaliseringar och synsättet att cyklister skulle vara en homogen grupp. Artikelförfattaren inleder cykelartikeln med texten "De cyklar på gångvägar, mot rött och mitt i vägen. Listan kan göras lång på trafikförseelser som cyklister gör sig skyldiga till." I artikeln intervjuas en av Göteborgs två cyklande poliser som berättar att de nog bötfällt 7 000 till 8 000 cyklister de senaste åren.
Cyklistbloggen bloggade om ovannämnda artikel.
Cyklistbloggen tipsar även om att man i morgon torsdag kan chatta med polismannen som GP intervjuade i artikeln.
#1 - - Håkan:

Till cykelpolisens försvar kan man ju också hålla att han, enligt sig själv, faktiskt lobbar för bättre infrastruktur för cyklister.
http://cykelogi.com/

Svar: Kan instämma i det. :)
Gbgcyklaren

#2 - - Robert:

Thomas Åsenlöf verkar vara en rättshaverist. Eller annars dåligt inläst på trafikregler.

"Thomas Åsenlöf: HEJ Det är olyckligt att transportstyrelsen skriver. Jag rapporterar flera cyklister som kör på Övergångsställen, för efter övergångsstället är det en gångbana och där får man inte cykla. Självklart så skulle lagstiftaren skriva in att det är olagt med körning på övergångsstäälen, dessa är till för fotgängare och inte cyklister
11:23, 15 August 2013"

Enligt Thomas Åsenlöf så skulle denna bil få hans bot (om bilen inte backar tillbaka och väljer en annan väg.

https://www.google.com/maps/preview#!data=!1m8!1m3!1d3!2d11.968904!3d57.705301!2m2!1f345.91!2f72.95!4f75!2m4!1e1!2m2!1sbYMwY80Bse5r4OUBy85fEg!2e0&fid=5

Polisen kan tycka vad de vill om lagarna, men de kan inte ändra dem ändå.

(De kan besluta om tillfälliga föreskrifter om de vill, men då får de utfästas innan, så att man har någon chans att veta om det).

Korrekt svar ska vara att man får komma in på vägen var man vill, bara man lämnar företräde.





Svar: Jag var lite också förvånad över vissa svar han gav i chatten. Bland annat just det du nämner det om att cykla på övergångsställen. På väg till mitt jobb finns det ett ställe där cykelbanan - i korsningen med en väg - övergår i ett övergångsställe istället för en cykelöverfart. På andra sidan vägen fortsätter cykelbanan förstås. Jag hoppar naturligtvis inte av cykeln och leder den, utan cyklar på övergångsstället.
Gbgcyklaren