Nu i december 2016 öppnades den sista biten av cykelbanan på den nya Södra Marieholmsbron. Nu går det att cykla direkt från Hisingen, över Göta Älv och E45 och sedan vidare mot Gamlestaden.
Detta är något jag önskat mig av Trafikverket sedan 2008 då man plockade bort den gamla gångbron över E45. Den nya genvägen är väldigt smidig. Man slipper cykla via Slakthusgatan.
Ett störande moment är dock alla skarvar på bron. Det skakar en hel del. När bron landade vid Waterloogatan visade det sig dessutom att den sista skarven var extra kraftig. "Shit!" säger jag tyst för mig själv. Kameran hoppar ur led och filmar halvt uppåt utan att jag märker det. Eftersom jag har väldigt tunna däck, så känns det som att fälgarna ska knäckas. Jag har felanmält denna skarv och hoppas att den åtgärdas så snart som möjligt. Även de andra skarvarna får gärna åtgärdas.
Här kommer filmen. Den är uppspeedad på vissa ställen.
Öppna videon på Youtube
#1 - - Erik Johansson:

Ja man kan undra varför det är sådana där skarvar utspridda över hela bron. Årstabron i Stockholm har visserligen bara skarvar i slutet, men det känns som om det vore lätt att fixa till så att skarvarna inte är lika skarpa..

Problem med alla broar.. :-/