Jag är inte lika aktiv på bloggen nu för tiden på grund av tidsbrist. Därför är det härligt med de olika cykelgrupperna på Facebook och andra cykelorganisationer som bidrar till att påverka cykelinfra och annat cykelrelaterat i samhället.

Men här kommer äntligen en ny film, där jag återkommer till bygget av Marieholmstunneln i Göteborg.

2013 påbörjades bygget av järnvägsbron Södra Marieholmsbron och motorvägstunneln Marieholmstunneln. Båda är en del av Marieholmsförbindelsen och den sistnämnda ingår även i det så kallade Västsvenska paketet. I det Västsvenska paketet ingår även järnvägstunneln Västlänken. För Västlänken har Trafikverket skapat en cykelreferensgrupp där cyklister kan rapportera in problem som förekommer på cykelbanorna i anslutning till bygget.

Tyvärr finns inte någon liknande referensgrupp för Marieholmstunneln, vilket hade behövts. Det har funnits en hel del att påpeka på under årens gång, och ibland har jag gjort felanmälan.

Problemen har framför allt handlat om stängsel som sticker ut med kortsidan i cykelbanan och grus och stenar som orsakat punktering. Vid ett tillfälle använde man en stor eldriven geringssåg precis intill cykelbanan så att all sågspån blåste ut på cyklisterna som cyklade förbi.

Som jag även nämnde i det förra blogginlägget om Marieholmstunnelbygget, så blev en cyklist sommaren 2016 påkörd och dödad av en lastbil som korsade cykelbanan när den lämnade byggarbetsplatsen vid Tingstadsmotet.

Filmen är från häromdagen, men jag har många andra gamla exempel som jag får samla ihop till en senare film.

 

Öppna videon på Youtube